Hippisch recht

Bij Ridder Letselschade begrijpen we dat de paardensport niet alleen een passie is, maar ook een complexe wereld waar juridische kwesties vaak een rol spelen. Of het nu gaat om de aankoop van een wedstrijdpaard of het navigeren door de complexe regelgeving van paardenevenementen, deskundig juridisch advies is essentieel. Binnen het hippisch recht is letselschade door paarden een specifieke tak, waar Ridder Letselschade gespecialiseerd advies in kan geven. Heeft u te maken met een kwestie rondom letselschade met paarden? Neem dan contact met ons op. We helpen u met al uw vraagstukken.

 • Werkzaam in heel Nederland: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
 • Telefonisch & online chat tot 22.00 uur bereikbaar
 • Kosteloze rechtshulp
 • Klantbeoordeling van 9/10
 • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur

Wat is hippisch recht?

Hippisch recht omvat alle juridische aspecten waar paarden een rol spelen, waarbij vaak grote financiële en sportieve belangen op het spel staan. De complexiteit van deze zaken vereist diepgaande kennis en affiniteit met de paardensport, kwaliteiten die niet elke advocaat bezit. Onderdelen die aan bod komen bij hippisch recht zijn als volgt;

 • Het opstellen en beoordelen van koopcontracten voor paarden en pony’s op alle niveaus.
 • Juridische ondersteuning bij de aan- en verkoop van paarden, inclusief de evaluatie van veterinaire rapporten.
 • Het formuleren van contracten voor samenwerkingsverbanden binnen de paardensport, zoals tussen eigenaren, bedrijven, sponsors en ruiters.
 • Rechtsbijstand bij tuchtzaken binnen nationale en FEI-verbanden.
 • Juridische advisering aan dierenartsen en professionele hippische organisaties.
 • Letselschadekwesties met betrekking tot ongevallen met paarden.

Passie voor de paardensport

Paardensport is een populaire en geliefde activiteit in Nederland. Van dressuur tot springen tot endurance, er zijn talloze disciplines binnen de paardensport die verschillende regels en voorschriften met zich meebrengen. Hippisch recht is daarom van groot belang voor zowel ruiters als eigenaren van paarden. In dit rechtsgebied worden onderwerpen behandeld zoals de koop en verkoop van paarden, aansprakelijkheid, veterinaire kwesties en contracten tussen partijen. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van de wetten en regels die van toepassing zijn in de paardensport om juridische geschillen te voorkomen en de veiligheid van zowel mens als dier te waarborgen.

Ridder letselschade is geen advocaat hippisch recht, wél een specialist letselschade met of door paarden

Bij Ridder Letselschade vinden we dat uw passie voor paardensport de beste juridische ondersteuning verdient. Wij zijn echter geen advocaat hippisch recht, dus voor ondersteuning omtrent het opstellen van koopcontracten etc. verwijzen we u graag door naar partijen die daar wel in gespecialiseerd zijn.

Bij Ridder Letselschade kunt u wél terecht voor ongevallen waarbij paarden en rol spelen en er sprake is van letsel. Denk hierbij aan een val van een paard, een trap van een paard of bijtincidenten. Allemaal zaken waar vervelend letsel door kan ontstaan en aansprakelijkheid een belangrijk vraagstuk is. Ook zijn er nuances die invloed hebben op hoe een rechter de kwestie beoordeelt, zoals een ongeval tijdens een les in de manege of in een hengstenhouderij. Deze zaken kun al snel complex worden en om een mogelijke schadevergoeding door letsel van een paard te bepalen is de juiste ondersteuning van specialisten van groot belang.

Charmaine Cerneus

Contact opnemen met Ridder Letselschade

Heeft u te maken met vraagstukken rondom letselschade binnen het hippisch recht? Neem dan vrijblijvend contact op met Ridder Letselschade. Onze specialist in huis voor dit onderwerp is Charmaine Cerneus en zij heeft jaren ervaring met deze situaties. Mocht u een kwestie hebben in dit rechtsgebied, dan staat ze u graag bij.

U kunt ons bereiken via  036 522 0342, stuur een e-mail naar info@ridder-letselschade.nl. Direct weten of u aanspraak maakt op letselschadevergoeding? Vul dan onderstaande letselschadetest in! Indien uw zaak geschikt is, nemen wij contact met u op.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks