Aanrijdingen Almere met letsel

In Almere hebben zich de afgelopen dagen verschillende aanrijdingen met letsel voorgedaan. Zo raakten twee automobilisten gisteravond in Almere gewond na een aanrijding. Op de kruising van de Polderdreef en de Hogering botsten de twee auto’s met een enorme klap op elkaar. Eén bestuurder uit Naarden zat beklemd na het ongeluk en moest door de brandweer uit zijn zwaar beschadigde worden geknipt. Ook een vrouw uit Almere liep letsel op. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek.

Aanrijding met fietser

Een fietser is zondagmiddag in Almere zwaar gewond geraakt na een frontale botsing met een bromfiets. Volgens de politie is de man uit Uithoorn in zorgelijke toestand naar het ziekenhuis in Amsterdam gebracht. Ook de bestuurder van de bromfiets en zijn passagier zijn gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde aan het einde van de middag op de Hollandse Brug, op de weg naast de A6. De fietser maakte deel uit van een groep van zeven wielrenners. De politie meldt dat het slachtoffer met zijn racefiets op de rijhelft van de bromfietser reed.

Aansprakelijkheid en letselschade

Qua aansprakelijkheid en vergoeding van de letselschade is allereerst de toedracht van belang. In het geval van de beide automobilisten zal de politie goed moeten uitzoeken wie er schuld draagt aan het ontstaan van de aanrijding. Eventuele inzittenden kunnen een beroep doen op een regeling waarin zij, als zogenaamde schuldloze derde, hun letselschade vergoed krijgen ongeacht wie van de bestuurders schuld draagt.

In het geval van de fietser zal de bromfietser zich waarschijnlijk niet op overmacht kunnen beroepen. Dat houdt dan in dat hij tenminste de helft van de letselschade van de fietser zal moeten vergoeden. Onder omstandigheden kan dat ook meer zijn.

Bron: Omroep Flevoland

Vragen over letselschade?

Voor vragen over letselschade en schadevergoeding, kunt u ons op werkdagen tot 22.00 uur bereiken via 036 – 522 03 42. Uiteraard kunt u ons ook een e-mail sturen, waarna wij direct contact met u zullen opnemen. En uiteraard zijn daar voor u geen kosten aan verbonden.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks