Financiële onzekerheid heeft invloed op pijn

In het blad van de APS, de Association for Psychological Science in Amerika is een artikel verschenen naar aanleiding van een onderzoek in de Verenigde Staten waarin de invloed van financiële stress op pijn en pijnklachten is beschreven (klik hier). Uit dat onderzoek blijkt onder meer, dat onzekerheid over de financiële situatie daadwerkelijk invloed heeft op de pijnbeleving. Proefpersonen bleken meer pijn te hebben en bleken ook meer pijnstillers te gebruiken wanneer er van financiële stress sprake was.

Voorschot bij letselschade

Bij letselschade ontstaat helaas maar al te vaak financiële stress door onzekerheid over het bestaan en over het gemiste inkomen. Het tijdig betalen van voorschotten is dan ook van groot belang, dat wijst dit onderzoek ook nog eens uit. Wij wisten dat al lang, maar nu blijkt zelfs dat er meer pijn is en een grotere consumptie van pijnstillers naarmate de financiële onzekerheid voortduurt.

Schadebeperkingsplicht

Kortom, verzekeraars betaal tijdig en laat de slachtoffers niet in de kou staan. het is voor hen niet goed, maar ook voor u niet want de schade zal hierdoor oplopen. U hebt ook een schadebeperkingsplicht!

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks