Gewonden bij aanrijding A6 bij Almere

Bij een aanrijding op de A6 zijn zes mensen gewond geraakt. De aanrijding vond plaats op de A6 ter hoogte van de Buitenring in Almere. In totaal waren er vijf auto’s bij het ongeval betrokken. De snelweg is in de richting van Lelystad korte tijd afgesloten geweest. Rond tien voor vier sloeg een auto over de kop en kwam in een greppel tot stilstand. In de file die daardoor ontstond botsten vier auto’s op elkaar. De hulpdiensten waren massaal uitgerukt om de slachtoffers te verzorgen. Volgens de politie lijkt het er op dat de verwondingen meevallen.

Aansprakelijkheid

In de regel is de auto die als eerste op de achterzijde van een andere auto botst, aansprakelijk voor het ontstaan van de aanrijding en dus voor de daardoor veroorzaakte schade. De bestuurder van die auto heeft zijn voertuig niet tijdig tot stilstand gebracht. Ook de schade aan alle auto’s die opgedrukt worden, moet worden vergoed. Soms een heel geregel, zeker omdat de politie niet altijd meer een aanrijdingsrapport opstelt. Het is dus belangrijk dat iedereen met de voorganger een schadeformulier invult en ondertekent.

Schade Verzekering Inzittenden (SVI)

Voor maar enkele euro’s per maand kan men een SVI afsluiten. Die dekt in de meeste gevallen alle schade die er geleden wordt. Je hoeft dan de hele discussie over de aansprakelijkheid niet af te wachten, maar kunt direct bij de eigen verzekeraar terecht, ook voor verlies van arbeidsvermogen of smartengeld.

Schuldloze derden regeling

Indien vast staat dat een ander aansprakelijk is voor het veroorzaken van het ongeval maar nog niet vaststaat wie van de partijen dat is, kun je een beroep doen op de Schuldloze Derden Regeling. Dan moet ook vaststaan dat iemand zelf geen schuld treft.

Vragen over aansprakelijkheid?

Hebt u vragen over de aansprakelijkheid? Is er sprake van letselschade? Dan kunt u ons uw vragen geheel vrijblijvend voorleggen, telefonisch of per e-mail. Wij zijn op werkdagen tot 22.00 uur bereikbaar voor al uw vragen of second opinion. Bereikbaar via: 036 – 522 03 42. Of klik hier voor het contactformulier.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks