Kind zwaargewond na val in winkel

EMMEN –  Een jongetje is vrijdagmiddag zes meter naar beneden gevallen vanaf de eerste verdieping van kledingwarenhuis Hennes & Mauritz in Emmen. Het kind is waarschijnlijk over een glazen reling geklommen en op zijn hoofd terechtgekomen, waarna het zwaargewond is overgebracht naar de Isala Klinieken in Zwolle. Een woordvoerster van H&M zegt dat de modeketen gaat uitzoeken hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, „maar onze eerste zorg gaat nu uit naar het jongetje.”

Kind en letselschade

Het is onze ervaring, dat de meeste ongevallen waarbij kinderen zijn betrokken die letselschade oplopen, voorkomen hadden kunnen worden indien er voldoende toezicht op hen werd uitgeoefend. Vaak wordt wel verwezen naar onveilige constructies of situaties, maar een ongeval had dan toch voorkomen kunnen worden indien het toezicht adequaat was geweest. Een kind kan zijn ouders aansprakelijk stellen indien er letselschade ontstaat, maar onze ervaring is dat dat niet zo vaak gebeurd.

Letselschade op scholen

Een bron van ongevallen vormen de gymnastieklessen op scholen. Vaak worden die lessen gegeven door niet bevoegde leskrachten, dan wel niet door daartoe opgeleide vakdocenten. Ook de organisatie van de lessen werkt aan het ontstaan van ongevallen mee. Vroeger zaten alle kinderen netjes op een rijtje te wachten om over het paard te springen. Nu is de hele klas in beweging, vaak verdeeld in een aantal groepen. De ene groep doet een oefening, de andere groep is aan het hockeyen. Tja, een vakdocent kan maar bij één groep tegelijk aanwezig zijn en niet op iedereen goed toezicht uitoefenen. De rechtspraak heeft daar al vaak een uitspraak over gedaan, zo ook in het arrest van de Hoge Raad over de ‘Emmense turnster’.

Hebt u een vraag over een voorval van uw kind op school waarbij letsel is ontstaan? Belt u ons gerust, op werkdagen zijn wij tot 22.00 uur voor uw vragen bereikbaar via 036-522 03 42.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks