Letsel opgelopen tijdens een gymles, wat nu?

Waarschijnlijk is dit de schrik van elke ouder. U wordt door school gebeld dat uw kind letsel heeft opgelopen tijdens een gymles. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een gebroken been doordat uw kind tijdens een spelvorm hard is gevallen. Vandaag geeft Ridder Letselschade antwoord op de vraag: kan ik als ouder de school succesvol aansprakelijk stellen voor het opgelopen letsel van mijn kind?

Om antwoord te geven op deze vraag moeten we eerst twee andere vragen beantwoorden:

  • Was het ongeluk op voorhand te voorkomen door de school?
  • Bracht de sportactiviteit een verhoogde kans op letsel met zich mee?

Als u op beide vragen “ja” kunt antwoorden, dan kan de school aansprakelijk zijn voor het opgelopen letsel. Een school is tijdens schooluren verantwoordelijk voor de veiligheid van uw kind. Dus ook tijdens een gymles. Doordat de school een speciale zorgplicht heeft, dient de school er alles aan te doen om de kinderen veilig en verantwoord te laten sporten. Ook is het belangrijk dat er altijd toezicht wordt gehouden door een gymleraar.

Bewijs voor nalatigheid

De kans op een letselschadeclaim staat of valt bij het bewijs dat u in handen heeft. Als u kunt bewijzen dat de school er niet redelijkerwijs alles aan heeft gedaan om het ongeluk te voorkomen, dan maakt u kans op een schadevergoeding. Hierbij moet worden aangetekend dat het bewijs altijd nog door de rechter beoordeeld dient te worden als de school aansprakelijkheid van de hand wijst.

Heeft u vragen of heeft u zelf een kind dat onlangs letsel heeft opgelopen? Graag bekijken wij met u de mogelijkheden tot een schadeclaim; dat doen wij natuurlijk gratis!

Wilt u zelf testen of u in aanmerking komt voor een Letselschadeclaim? Doe dan nu de test!

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks