Letselschade buitenland via Ridder Letselschade

Helikopterongeluk Canarische Eilanden (Spanje)

Ridder Letselschade heeft inmiddels de nodige letselschadedossiers met buitenlandse aspecten in behandeling (gehad). Zo was daar een trieste zaak die speelde op de Canarische Eilanden, waarbij een vrouw om het leven kwam bij een helikopterongeluk. Zij moest naar het ziekenhuis worden vervoerd na een busongeluk, maar tot overmaat van ramp verongelukte de helikopter waarin zij zat. Ridder Letselschade heeft uiteindelijk, in overleg met de advocaat in Madrid, een schadevergoeding voor de nabestaanden kunnen realiseren via uiteraard het Spaanse wetssysteem van schadevergoeding.

Ongeluk Tunesië

Tijdens een vakantie krijgt een man een stuk steen op zijn hoofd afkomstig van een balkon van een hotel in Tunesië. Hij zit op dat moment op het terras van het hotel wat te drinken. Hij wordt met spoed geopereerd aan zijn schedel en hersenen in een ziekenhuis van Tunis en later in een Nederlands ziekenhuis. Hij raakt door dit alles zijn baan kwijt en zoekt vervolgens genoegdoening en schadevergoeding via Ridder Letselschade. Wij hebben een advocaat in Tunis aan het werk gezet die een gerechtelijke procedure is gestart. Tijdens het bezoek aan deze advocaat samen met de man en onze tolk, leek het op een voortvarende procedure. Inmiddels moeten wij vaststellen dat de zaak, inmiddels aanbeland in hoger beroep, niet meer zo loopt als zou moeten. Wellicht gaan we een nieuwe advocaat inschakelen. Wordt vervolgd.

Letselschade in Brazilië

Een vrouw van Braziliaanse afkomst zit in Nederland in haar auto met Braziliaanse vriendinnen. Zij raakt de macht over het stuur kwijt en de auto raakt van de weg, om vervolgens een aantal keren over de kop te slaan. Alle inzittenden hebben letsel, maar eén van hen heeft haar sleutelbeen op meerdere plaatsen gebroken. Zij vertrekt kort daarna naar haar thuisland Brazilië, waar zij moet worden geopereerd. Gelukkig heeft de eigenaresse van de auto een schadeverzekering voor inzittenden (SVI) afgesloten, waardoor alle schade is gedekt.

Ridder Letselschade schakelt in overleg met de verzekeraar een letselschadeadvocaat in Brazilië in die een rapport maakt van de omstandigheden aldaar en de te vewachte schadeposten. Een grote schadepost is de operatie, waarvan de kosten volledig moeten worden betaald. Het gaat daar anders aan toe dan in Nederland, want eerst moet het operatiemateriaal worden ingekocht. De chirurg en het operatieteam moeten worden ingehuurd en ook de operatiekamer moet in een ziekenhuis worden gehuurd. Het is dus erg belangrijk dat er goed wordt bevoorschot en dat is waar wij ons nu sterk voor maken.

Auto ongeluk in Tsjechië

Een jonge vrouw krijgt een auto-ongeluk in Tsjechië en loopt ernstig letsel op. Ridder Letselschade brengt haar via onze contacten in het buitenland (zie www.peopil.com) in contact met een advocaat aldaar. Voorts verwijzen wij haar naar de ANWB waar zij lid van is en naar haar rechtsbijstandverzekeraar. Deze trieste zaak doen wij dus niet zelf, wij hebben haar (uiteraard gratis) geholpen om de juiste wegen te bewandelen. Natuurlijk blijven wij voor haar op de achtergrond als vraagbaak beschikbaar.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks