Test: heb ik recht op schadevergoeding?

De letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 minuten heeft u een uitslag.

Doe de test

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

  • Reactie op ingezonden brief van het NIVRE aan de Tweede Kamer

  • Problemen in letselschadeland: open brief Tweede Kamer

  • Reactie op uitzending van Argos: advocaat of jurist?

Ook letselschade in het buitenland kan soms door Ridder Letselschade worden afgehandeld!

30 Mei, 2016 15:24

In deze zaak meldde zich enkele jaren geleden een jonge vrouw, die in Oostenrijk betrokken was geraakt bij een verkeersongeval. Het was een zogenaamd eenzijdig ongeval, waarbij de bestuurder van de auto waarin zij zat, haar man, achter het stuur in slaap was gevallen.

Letsel

De vrouw werd uit de auto geslingerd, nadat die op de snelweg in Oostenrijk hard tegen de vangrail was gebotst. Zij liep ernstig letsel op, onder andere aan haar aangezicht en schedel. Dat letsel resulteerde in grote ontsierende littekens, vermoeidheidsklachten en psychische klachten.

Schadeverzekering Inzittenden

Gelukkig voor de familie was er bij een Nederlandse verzekeraar een schadeverzekering Inzittenden afgesloten, waardoor de schade zonder juridisch getouwtrek was gedekt. Anders had de vrouw haar echtgenoot aansprakelijk moeten stellen en dat was nu niet nodig. De verzekering heeft de schade geheel vergoed en daar was de vrouw uiteraard erg blij mee.

Keurmerk Letselschade

In het kader van het keurmerk registreren wij de tevredenheid van alle cliënten van wie het dossier op korte termijn afgesloten zal worden. Deze vrouw gaf onze dienstverlening en het bereikte resultaat een 10 en zij dankte de dossierbehandelaar voor alle moeite die hij zich had getroost om haar letselschadedossier tot een voor haar goed einde te brengen.

Verkeersongeval in het buitenland

Indien zich in het buitenland een verkeersongeval voordoet, is in beginsel het recht van toepassing van het land waar zich het ongeval voordoet. Soms kan er worden gekozen voor een ander rechtsstelsel, bijvoorbeeld als er twee Nederlandse auto's met elkaar in botsing komen. Maar meestal is wel de plaats van het ongeval doorslaggevend. In het geval een verkeersongeval in het buitenland gebeurt, nemen wij zelf niet de letselschade in behandeling, omdat ons de kennis van het recht in het buitenland ontbreekt. Soms schakelen wij wel een buitenlandse advocaat in, of verwijzen wij door naar een in Nederland gevestigd bureau dat zich op de zogenaamde buitenlandschades heeft toegelegd.

Contact met Ridder Letselschade

Dit was nou een typisch ongeval waarin wij iets voor deze vrouw konden betekenen omdat hier Nederlands recht van toepassing was. Hebt u ook een dergelijk ongeval meegemaakt en hebt u ook een schadeverzekering? Of kunt u de bestuurder aansprakelijk stellen voor de letselschade die is veroorzaakt? Bel ons dan op werkdagen tot 22.00 uur op 0365220342 of vul het contactformulier in.

Terug
Test: recht op letselschade?