Test: heb ik recht op schadevergoeding?

De letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 minuten heeft u een uitslag.

Doe de test

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

  • Reactie op ingezonden brief van het NIVRE aan de Tweede Kamer

  • Problemen in letselschadeland: open brief Tweede Kamer

  • Reactie op uitzending van Argos: advocaat of jurist?

Slechte advocaten aan de schandpaal?

16 Augustus, 2010 15:38

Consumenten moeten in een register op internet kunnen zien welke advocaten zijn veroordeeld door de tuchtrechter en waarvoor. De Wet bescherming persoonsgegevens, die zo'n register onmogelijk maakt, moet worden aangepast. Dat zegt de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten Hij vindt dat het publiek beter inzicht moet kunnen krijgen weaardoor ze beter kunnen kiezen.

Uitspraken van de tuchtrechter tegen advocaten worden nu alleen anoniem gepubliceerd, maar de deken wil dat ze met naam en toenaam worden genoemd. Het is volgens hem in het belang van de consument dat ze kunnen zien bij wie ze terechtkomen. De Nederlandse Orde van Advocaten wil hier nog niet aan, zo deelde de deken mee.

Orde van Advocaten

Een woordvoerster van de Nederlandse Orde van Advocaten zegt in een reactie dat de orde niet tegen een dergelijk register is. De Orde wil voorkomen dat er sprake is van 'naming en shaming' voor advocaten met de zwaarste straffen. Daar is wel een wettelijke basis voor nodig. Het verzoek hiervoor ligt inmiddels bij Justititie.

Letselschadebureaus

Ook voor de letselschadebranche zouden deze intiatieven moeten worden ontplooid, maar dan niet beperkt tot de advocaten. Er zijn kennelijk nog steeds bureaus en letselschadeadvocaten die werken op basis van no cure no pay zonder dat dat nodig is. Ook zijn er nog steeds letselschadebureaus die dubbel declareren. De namen van deze letselschadebureaus zouden ook op een website moeten worden gepubliceerd, bijvoorbeeld op de site van De Letselschaderaad. Uiteindelijk er een register moeten komen waarin alleen bonafide letselschadebureaus zijn opgenomen.

Terug
Test: recht op letselschade?