Twee nare ongevallen in Almere

Bij twee ongevallen in Almere zijn afgelopen zaterdag twee kinderen gewond geraakt. Zo raakte een jong meisje gewond toen zij werd aangereden door een auto op de hoek van de Purcellstraat met de Bachweg in de Muziekwijk van Almere. Bij de aanrijding kwam het meisje vermoedelijk op de voorruit van de auto terecht. Zij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De verkeersongevallendienst doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Aanrijding met bus

Eveneens afgelopen zaterdag is in Almere een jongen van circa 17 jaar aangereden door een bus. Dat gebeurde rond 18.00 uur bij een zebrapad op het Rijenpad in Almere terwijl de jongen aan het oversteken was met zijn fiets. De klap was zo hard dat ook de voorkant van de bus flink beschadigd raakte en de voorruit sneuvelde.  De traumahelikopter kwam ter plaatse. De jongen is naar het AMC te Amsterdam vervoerd nadat hij was gestabiliseerd.

Aansprakelijkheid bij aanrijdingen

Fietsers en voetgangers worden in Nederland beschermd door het recht. Dat wil zeggen, dat als er een aanrijding plaatsvindt tussen een motorvoertuig en een fietser of voetganger, de automobilist in beginsel aansprakelijk is voor de schade, tenzij hij zich op overmacht kan beroepen. Dat wordt niet snel aangenomen, dan moet er wel een hele grote fout door de fietser of voertanger zijn gemaakt en moet de automobilist vlekkeloos gereden hebben.

Bij kinderen onder de 14 jaar wordt in beginsel altijd 100% van de schade vergoed, bij anderen tenminste 50% als er geen overmacht is. Dat percentage kan ook oplopen naar 100%, maar dat is dan afhankelijk van de fouten die er over en weer gemaakt zijn en van de ernst en omvang van de letselschade.

Advies bij letsel

Ridder Letselschade adviseert in dit soort kwesties geheel vrijblijvend. Uiteraard hopen wij dat dat nooit nodig is, maar de werkelijkheid leert helaas anders. Wij kunnen helpen met het versturen van een aansprakelijkstelling, het claimen van kosten, etc. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Natuurlijk wensen wij de slachtoffertjes een spoedig herstel toe!

Contact met Ridder Letselschade

U kunt op werkdagen tot 22.00 uur contact opnemen met Ridder Letselschade via 036-5220342. U kunt ook hier klikken voor het contactformulier.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks