Test: heb ik recht op schadevergoeding?

De letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 minuten heeft u een uitslag.

Doe de test

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

  • Reactie op ingezonden brief van het NIVRE aan de Tweede Kamer

  • Problemen in letselschadeland: open brief Tweede Kamer

  • Reactie op uitzending van Argos: advocaat of jurist?

Veel letselschade door verkeersongelukken

23 Mei, 2016 08:24

 

Maandag 23 mei 2016 gaat de boeken in als een dag waarop veel verkeersongelukken zijn gebeurd. De reden: zware regenval in vrijwel het hele land, maar vooral in het zuiden en westen. Op de A2, A59 en A58 deden zich in de ochtendspits meerdere verkeersongelukken voor met lichamelijk letsel en dus letselschade tot gevolg.

Aquaplaning

Vanochtend vroeg had het KNMI al code geel afgegeven, omdat men ervanuit ging dat er tussen 40 en 60 mm regen zou vallen. Dat zijn dus ongeveer 50 literpakken op een vierkante meter. Daardoor worden wegen glad, gaan er plassen ontstaan en kan aquaplaning een rol gaan spelen. Dan vormt zich een dun laagje water tussen de banden en het wegdek, waardoor de grip wegvalt en glij- en slippartijen ontstaan.

Aansprakelijkheid

Hoe zit het met de aansprakelijkheid indien u een ongeval veroorzaakt doordat de weersomstandigheden slecht zijn? U bent en blijft aansprakelijk, want u moet onder alle omstandigheden in staat zijn om uw voertuig tijdig tot stilstand te brengen. Uiteraard kunnen er uitzonderingen zijn waarbij u mag denken aan overmacht, maar dan hebben we het over zeer uitzonderlijke situaties.

Wat te doen bij letselschade?

Bent u betrokken geraakt bij een aanrijding, denk er dan aan - als u daartoe nog in staat bent - om foto's te maken met uw telefoon en om gegevens van bestuurders en getuigen te noteren? Dat kan later erg belangrijk zijn om uw letselschade vergoed te krijgen. Klik ook hier voor het 7-stappenplan wat te doen bij letselschade.

Contact met Ridder Letselschade

Ridder Letselschade is specialist op het gebied van letselschade door verkeersongelukken. U kunt direct contact opnemen met ons, klik hier voor het contactformulier. Het kost u niets en is geheel vrijblijvend.

Wilt u liever bellen? Wij zijn op werkdagen tot 22.00 uur bereikbaar via 036-5220342.

Terug
Test: recht op letselschade?