Voorzitter Letselschade Raad slaat plank mis

De voorzitter van De Letselschade Raad, Aleid Wolfsen, slaat de plank mis in de uitzending van ‘Uitgesproken Vara’ op 7 maart jl. In die uitzending met gesprekspartners jurist Rogier de Haan van Stichting De Ombudsman en Aleid Wolfsen, voorzitter van De Letselschade Raad, stelt Wolfsen dat er een sanctie moet komen voor verzekeraars die zich niet aan de Gedragscode Behandeling Letselschade houden. Welke sanctie dat is? Die verzekeraars moeten wat hem betreft uit het register van de GBL worden geschrapt. Gevolg daarvan is dan volgens hem (als ik het goed begrijp), dat de consument niet meer bij die verzekeraars producten moeten afnemen. Die verzekeraars moet men dan links laten liggen.

Bemiddelingsloket

De Haan stelt dat de consument die wordt aangereden, helemaal niet kan kiezen bij welke verzekeraar hij moet aankloppen voor schadevergoeding. Die heeft maar te dealen met de verzekeraar van degene die hem de letselschade heeft berokkend. Wolfsen heeft daar geen ander antwoord op dan het slachtoffer uit te nodigen om met zijn of haar problemen maar naar het bemiddelingsloket van De Letselschade Raad te komen. Tja, daar doe je kwaadwillende en/of slecht presterende verzekeraars en belangenbehartigers echt geen pijn mee.

Punitive damages

Ridder Letselschade zegt: iedere verzekeraar die aansprakelijkheidsproducten op de markt aanbiedt, moet verplicht worden de GBL te ondertekenen en vooral ook toe te passen in de dagelijkse praktijk. Sanctie moet niet uitschrijving zijn, maar bij herhaald geconstateerde overtreding (via de door Wolfsen aangekondige audit) een procentuele verhoging van de uit te keren schade, oplopend tot bijv. 500%. Een soort punitive damages dus. Dat werkt, want het gaat verzekeraars alleen om geld, niet om het centraal stellen van het slachtoffer. Zulke boetes kosten uiteindelijk meer dan het goed uitrusten van een letselschadeafdeling en het tijdig en reëel vergoeden van letselschade.

U kunt via [tt_news]=40474&cHash=15f4ecd2d7865160599d34eed5013997″>deze link de uitzending bekijken.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks