Logo Klantervaringenonline.nl 9.2

Bent u gebeten door de hond van een ander en heeft u hier letsel aan overgehouden? Dan kunt u een schadevergoeding claimen. De eigenaar van de hond is namelijk aansprakelijk voor de letselschade die het dier veroorzaakt.

Aansprakelijkheid bij een hondenbeet of andere letselschade door dieren is een zogenaamde risicoaansprakelijkheid. Dat houdt in dat de eigenaar/bezitter van een hond toch aansprakelijk is, ook al heeft hij geen schuld aan het bijtincident. Louter het feit dat de hond zijn eigendom is of door hem als eigendom wordt gehouden, maakt hem aansprakelijk voor de letselschade.

Ridder Letselschade helpt u gratis bij het claimen van letselschade na een hondenbeet. Onze juristen en adviseurs nemen uw zaak uit handen, zodat u zich kunt richten op herstel.

 • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
 • Letselschaderaad: telefonisch & online chat
 • Gratis rechtshulp: een schadevergoeding claimen kost u niets
 • Klantbeoordeling van 9/10 op basis van 99 reviews
 • Keurmerk Letselschade: sinds 2008 in het bezit van het keurmerk
 • Inloopspreekuur: ma 9:30 – 12:00 uur

Neem vrijblijvend contact met ons op om uw zaak te bespreken:

Neem direct contact op

Nationaal keurmerk letselschade

“U heeft door een hondenbeet letsel opgelopen. Naast het fysieke letsel bent u waarschijnlijk erg geschrokken van deze traumatische gebeurtenis. Het is belangrijk dat u zich volledig kunt richten op herstel. Ik neem daarom alle zorgen rondom uw letselschadezaak uit handen en zorg dat u een maximale schadevergoeding krijgt.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Welke schade kunt u claimen na een hondenbeet?

Letselschade na een hondenbeet kan veel kosten met zich meebrengen:

 • U moet naar de huisarts voor een tetanusprik en moet reiskosten betalen.
 • Uw zelfredzaamheid wordt verminderd waardoor u hulp in de huishouding moet inhuren.
 • U heeft schade aan uw kleding.
 • U kunt een tijdje niet werken en loopt dus inkomen mis.

Daarnaast kunt u ook psychische schade lijden. U bent mogelijk door het ongeval bang voor honden geworden. Deze traumatische ervaring kan u nog jaren achtervolgen. Al deze kosten en het psychische leed kunt u verhalen op de aansprakelijke partij.

Welke schade u precies kunt claimen na een hondenbeet is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De schadeclaim omvat namelijk alle schadeposten die op uw situatie van toepassing zijn. Bij letselschade na een hondenbeet zien we vaak de volgende schadeposten terugkomen:

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van schadeposten die de hoogte van de uiteindelijke schadeclaim bepalen. De letselschade juristen van Ridder Letselschade kijken samen met u naar uw situatie en bepalen zo welke schadeposten u kunt claimen. Door de expertise van Ridder Letselschade weet u zeker dat u geen schadeposten mist en zo een maximale schadevergoeding krijgt.

Neem vrijblijvend contact met ons op:

036 522 0342

Wat te doen na een hondenbeet

U bent waarschijnlijk erg geschrokken door de aanvaring met de hond. Na de hondenbeet is het voornamelijk van belang dat u de juiste medische hulp krijgt. Ga dus direct naar een huisarts voor een tetanusprik. Wat de letselschadezaak betreft, is het ook belangrijk dat u een aantal stappen neemt:

 • Noteer namen en telefoonnummers van getuigen
 • Maak foto’s van de verwondingen
 • Stel de wederpartij aansprakelijk
 • Houd alle schade goed bij (kosten en verlies van inkomen)
 • Schakel een ervaren letselschade jurist in

Door bovenstaande stappen te volgen, verhoogt u de kans op een maximale schadevergoeding. Ridder Letselschade helpt u hier graag mee. Neem contact op met onze ervaren letselschade juristen en wij regelen uw zaak van A tot Z.

Wat is letselschade door een hondenbeet?

Letselschade door een hondenbeet betekent vaak:

 • Slecht herstellende wonden resulterend in lelijke littekens;
 • Extra kosten voor corrigerende cosmetische operaties of cosmetische huidbehandelingen;
 • aanzienlijke smartengeldbedragen bij kinderen met aangezichtsletsel door een hondenbeet;
 • psychische klachten en angst voor honden.

De hondenbezitter is aansprakelijk

Bij letselschade door dieren is de bezitter van een dier aansprakelijk voor de letselschade die veroorzaakt wordt door zijn of haar dier. Het Burgerlijk Wetboek verplicht de bezitter er namelijk toe om het dier in bedwang te houden en zorg te dragen dat het geen schade aanricht bij anderen.

In sommige situaties kan er sprake zijn van (deels) eigen schuld aan het letsel dat u heeft opgelopen door toedoen van een dier. U krijgt dan slechts een deel van de totale letselschade vergoed, dit komt echter niet vaak voor, tenzij u het dier bijvoorbeeld hebt opgehitst of uitgelokt.

Schadevergoeding na een hondenbeet claimen

Ridder Letselschade helpt u graag bij het claimen van een schadevergoeding na een hondenbeet. Wij nemen alle werkzaamheden rondom de zaak uit handen en zorgen dat u een maximale schadevergoeding krijgt.

Neem hiervoor vrijblijvend contact op met Ridder Letselschade. Telefonisch zijn wij bereikbaar tot 22:00 uur op het nummer 036 522 0342.

  © Copyright Ridder Letselschade 2023 Powered by Online marketing bureau iClicks