Arbeidsongeval treft 1 op de 15 werknemers

Uit een recente publicatie van het CBS blijkt, dat 1 op de 15 werknemers een arbeidsongeval overkomt. Vorig jaar waren dat maar liefst 458.000 werknemers! Allemaal liepen zij bij een dergelijk arbeidsongeval lichamelijk letsel of geestelijke schade op.

Uit de publicatie blijkt verder, dat de meeste arbeidsongevallen in de horeca plaatsvonden, gevolgd door bijvoorbeeld de bouw. Ongeveer 70 procent van de werknemers liep lichamelijk letsel op, zoals een wond, botbreuk, verstuiking of verbranding. Ruim 20 procent liep uitsluitend geestelijke schade op, zoals psychische schade door bedreiging of agressief gedrag. Vorig jaar had 5,3 procent van de vrouwen een arbeidsongeval, bij mannen was dat 7,6 procent.

Aansprakelijkheid bij arbeidsongeval

In het geval kan worden bewezen dat er een arbeidsongeval is geweest en dat daardoor letsel is ontstaan, heeft de werknemer het eenvoudiger wat betreft bewijslast dan de werkgever. Een werknemer hoeft namelijk vervolgens alleen maar de stellen dat het arbeidsongeval is veroorzaakt door onveilige werkomstandigheden en te duiden welke omstandigheden dat dan zijn. Vervolgens moet de werkgever het bewijs leveren dat hij alles heeft gedaan om te zorgen voor veilige werkomstandigheden, of hij moet bewijzen dat het ongeval door opzet of bewuste roekeloosheid van de werknemer is voorgevallen.

Vragen bij arbeidsongeval

Wij krijgen veel vragen over de mogelijkheden om een schadevergoeding te claimen bij een arbeidsongeval. Stel ook uw vraag gerust aan ons, dat is helemaal gratis. Wilt u alleen hulp bij het opstellen van een aansprakelijkstelling? Ook dat doen wij deskundig en voor niets.

Bel ons op werkdagen tot 22.00 uur op 036-5220342. Gewoon doen!

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks