Bizarre schadeclaims in de Verenigde Staten

Amerika staat bekend om de claimcultuur en de hoge schadevergoedingen. In dit blogbericht zetten wij een aantal spraakmakende zaken voor u op een rijtje.

Gemorste koffie bij McDonalds: $ 600.000,-

In 1992 haalde een 79-jarige vrouw samen haar kleinzoon een kop koffie bij de McDrive. Nadat ze de koffie hadden gekregen parkeerde de kleinzoon de auto op een parkeerplaats zodat zijn oma melk en suiker kon toevoegen aan de koffie. Ze klemde de koffiebeker tussen haar benen en morste hierbij koffie op haar schoot. De vrouw liep hier ernstige brandwonden bij op en moest zelf een paar dagen in het ziekenhuis verblijven.

Ze klaagde McDonalds aan voor de geleden schade. De rechter kende haar uiteindelijk een bedrag toe van ongeveer $600.000,-.

Mes in broodje bij Subway: $ 20.000,-

In 2008 haalde een man een broodje bij Subway. Nadat hij een paar happen genomen had voelde hij iets hard aan de onderkant van het brood, tot zijn verbazing trof hij een gekarteld mes van 15 centimeter aan. Het mes was meegebakken in het brood.

De man eiste 1 miljoen dollar van Subway in een rechtszaak, uiteindelijk moest de man genoegen nemen met $ 20.000,-.

Weduwe van overleden man krijgt 23,6 miljard dollar

In juli 2014 kende een jury in Florida een bedrag van 23,6 miljard toe aan de weduwe van een man die overleden is aan longkanker. De vrouw had sigarettenfabrikant RJ Reynolds aangeklaagd voor het overlijden van haar man. Ze beweert dat RJ Reynolds niet voldoende heeft gewaarschuwd voor de gezondheidseffecten van roken.

De schadevergoeding is zo hoog omdat het gaat om een punitieve schadevergoeding. Het bedrag komt bovenop een gewone schadevergoeding en wordt opgelegd om de sigarettenfabrikant te straffen voor opzettelijk misleidend gedrag dat tot grote schade heeft geleid.

Schadevergoedingen uitgekeerd in Nederland

Bent u benieuwd welke bedragen uitgekeerd worden in Nederland? Bekijk dan onze pagina letselschade bedragen.

Heeft u verder vragen over schadevergoedingen of letselschade? Neem contact op met Ridder Letselschade. Wij tot 22:00 bereikbaar op het telefoonnummer 036 522 0342.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks