Boekpresentatie

Boekpresentatie "Gebroken ogen"

Tjip Ridder

Magdalena Charlot uit Lelystad heeft op 4 maart jl. haar boek gepresenteerd dat zij schreef na het overlijden van haar zoon Remco op 1 april 2006. Het boek genaamd “Gebroken ogen” vertelt over de strijd van moeder Charlot om postuum gerechtigheid te krijgen voor haar zoon en vooral ook om te trachten de procedures te wijzigen die hebben geleid tot het tragisch overlijden van haar zoon Remco.

Regionaal Tuchtcollege Zwolle

In een notendop komt het hier op neer, dat Remco neerslachtig werd en zelfs depressief en onder behandeling van De Meerkanten kwam, gevestigd in Lelystad. Daar is hij nimmer lichamelijk onderzocht maar alleen behandeld voor zijn psychische klachten. Na zijn overlijden bleek bij sectie dat hij zwaar suikerpatiënt was en drie dichtgeslibde kransslagaders te hebben. Dat bleek de doodsoorzaak te zijn. Magdalena begon een jarenlange strijd via de tuchtrechter tegen de verantwoordelijk psychiater. Mr. Ridder heeft haar terzijde gestaan bij de procedure voor het Regionaal Tuchtcollege te Zwolle, waar de klacht gegrond werd verklaard en aan de psychiater de maatregel van voorwaardelijke schorsing werd opgelegd.

Inschakeling Mr. Tjip Ridder

Over de wijze waarop mr. Ridder haar heeft begeleid, schreef Charlot de volgende passages.

Ik wend mij tot het juridisch advieskantoor in Lelystad. (het Juridisch Loket TR) Hier word ik verwezen naar een juridisch adviseur mr. Tjip Ridder te Zeewolde, die goed bekend staat als deskundige op dit gebied. Ik heb een gesprek met de juridisch adviseur. De man komt op mij betrokken en serieus over. “

“De komende maanden ben ik samen met de juridisch adviseur, die zich enorm in de zaak verdiept, bezig om een beroepschrift samen te stellen. De juridisch adviseur is druk doende om de medische gegevens boven water te krijgen, maar dit lukt hem niet zomaar.”

Uiteindelijk leiden alle inspanningen ertoe dat de arts in hoger beroep voor het Centraal Medisch Tuchtcollege wordt berispt. De voorwaardelijke schorsing is van de baan, maar de aantekening voor de psychiater is een feit.

In haar dankbetuiging schrijft Charlot tot slot:“Mr. Tjip Ridder – Letselschade te Zeewolde, dank voor uw inzet en ondersteuning.”

Hebt u vragen of opmerkingen over uw letselschade of ongeval? Bel of mail ons gerust of vul hier het contactformulier in.

De laatste blogs

Default Image

Waarom keurmerkkantoren lid moeten worden van de NLE

Medio 2023 is Ridder Letselschade weer lid geworden van de branchevereniging Nederlandse Letselschade Experts (NLE). Wij merkten namelijk dat de NLE ondertussen was uitgegroeid tot een volwaardige branchevereniging, die de belangen van de aangesloten leden en daarmee van slachtoffers die letselschade willen claimen, behartigt. Belangrijk is om te vermelden dat de NLE alleen toegankelijk is […]

Tjip Ridder

Lees meer
Default Image

Hoe zit het met de kosten wanneer je letselschade wilt claimen?

Vaak krijgen wij vragen van (mogelijke) cliënten hoe het met de kosten zit die ze moeten betalen voor het claimen van hun letselschade, de zogenaamde buitengerechtelijke kosten. Vaak vraagt men of het op basis van no cure no pay kan. Dat kan dus niet, maar onze oplossing is nog veel voordeliger voor de cliënt. Dat […]

Tjip Ridder

Lees meer
Default Image

Second opinion levert € 140.000,00 op!

In februari 2021 namen wij een dossier over van een rechtsbijstandsverzekeraar, omdat hun verzekerde, een man van toen 26 jaar, ontevreden was over de dossierbehandeling. Hij had begin 2017 een eenzijdig ongeval doorgemaakt en werd sindsdien bijgestaan door de rechtsbijstandsverzekeraar tegen de SVI-verzekeraar. Deze jongeman had tot het moment van de overname slechts € 1.200,00 […]

Tjip Ridder

Lees meer
© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks