Boekpresentatie "Gebroken ogen"

Magdalena Charlot uit Lelystad heeft op 4 maart jl. haar boek gepresenteerd dat zij schreef na het overlijden van haar zoon Remco op 1 april 2006. Het boek genaamd “Gebroken ogen” vertelt over de strijd van moeder Charlot om postuum gerechtigheid te krijgen voor haar zoon en vooral ook om te trachten de procedures te wijzigen die hebben geleid tot het tragisch overlijden van haar zoon Remco.

Regionaal Tuchtcollege Zwolle

In een notendop komt het hier op neer, dat Remco neerslachtig werd en zelfs depressief en onder behandeling van De Meerkanten kwam, gevestigd in Lelystad. Daar is hij nimmer lichamelijk onderzocht maar alleen behandeld voor zijn psychische klachten. Na zijn overlijden bleek bij sectie dat hij zwaar suikerpatiënt was en drie dichtgeslibde kransslagaders te hebben. Dat bleek de doodsoorzaak te zijn. Magdalena begon een jarenlange strijd via de tuchtrechter tegen de verantwoordelijk psychiater. Mr. Ridder heeft haar terzijde gestaan bij de procedure voor het Regionaal Tuchtcollege te Zwolle, waar de klacht gegrond werd verklaard en aan de psychiater de maatregel van voorwaardelijke schorsing werd opgelegd.

Inschakeling Mr. Tjip Ridder

Over de wijze waarop mr. Ridder haar heeft begeleid, schreef Charlot de volgende passages.

Ik wend mij tot het juridisch advieskantoor in Lelystad. (het Juridisch Loket TR) Hier word ik verwezen naar een juridisch adviseur mr. Tjip Ridder te Zeewolde, die goed bekend staat als deskundige op dit gebied. Ik heb een gesprek met de juridisch adviseur. De man komt op mij betrokken en serieus over. “

“De komende maanden ben ik samen met de juridisch adviseur, die zich enorm in de zaak verdiept, bezig om een beroepschrift samen te stellen. De juridisch adviseur is druk doende om de medische gegevens boven water te krijgen, maar dit lukt hem niet zomaar.”

Uiteindelijk leiden alle inspanningen ertoe dat de arts in hoger beroep voor het Centraal Medisch Tuchtcollege wordt berispt. De voorwaardelijke schorsing is van de baan, maar de aantekening voor de psychiater is een feit.

In haar dankbetuiging schrijft Charlot tot slot:“Mr. Tjip Ridder – Letselschade te Zeewolde, dank voor uw inzet en ondersteuning.”

Hebt u vragen of opmerkingen over uw letselschade of ongeval? Bel of mail ons gerust of vul hier het contactformulier in.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks