De aanrijding van de heer P.

De heer P. overkwam in 2003 in een vrij weekend  een aanrijding toen hij als toeschouwer van een motorcrosswedstrijd foto’s stond te maken naast het circuit. Een motorcrosser reed door de afzetting en een aanrijding met de heer P. was het gevolg. Hij raakte ernstig gewond aan een knie.

Hij liet zijn advocaat een aansprakelijkstelling versturen naar de motorclub, omdat de afzetting niet voldeed aan de eisen die daaraan mochten worden gesteld. Toen de verzekeraar de aansprakelijkheid voor de aanrijding afwees, heeft de advocaat een kortgeding aangespannen. De vordering werd op alle punten afgewezen, onder meer omdat er geen spoedeisend karakter was. De ondernemer heeft de zaak toen maar laten rusten en de schade die door de aanrijding was ontstaan, voor eigen rekening gehouden.

Aansprakelijkheid voor de aanrijding toch erkend.

In 2007 heeft de man ten einde raad Ridder Letselschade ingeschakeld. Wij onderzochten de toedracht van de aanrijding en schreven een uitvoerige brief. Hierna  erkende de verzekeraar al gauw 50% aansprakelijkheid voor het ontstaan van de aanrijding. Dat was echter in de ogen van Ridder Letselschade te weinig, waarna er  weer een brief volgde en er 70% werd erkend. Het standpunt van Ridder Letselschade was echter, dat de letselschade door de aanrijding volledig moest worden vergoed. Uiteindelijk heeft de verzekeraar volledige aansprakelijkheid voor de aanrijding erkend, waarna de letselschade in kaart kon worden gebracht.

Knieletsel door de aanrijding

Uit het medisch onderzoek bleek, dat het slachtoffer door de aanrijding weliswaar ernstig knieletsel had opgelopen, maar dat de knie voor het ongeval ook al de nodige mankementen vertoonde. De orthopedisch chirurg die een onafhankelijk deskundigenonderzoek naar het knieletsel uitvoerde, kwam tot de conclusie dat ook zonder dit ongeval op enig moment dezelfde klachten zouden zijn ontstaan. Toen kon eigenlijk alleen nog de schade worden gevorderd die optrad gedurende het langdurige revalidatieproces, te weten in totaal ongeveer twee jaar.

Schadevergoeding

Het slachtoffer had kort voor de aanrijding zijn bouwbedrijf verkocht en een nieuw bedrijf gestart. Hij kon dus niet goed aannemelijk maken hoe het met dat nieuwe bouwbedrijf zou zijn gelopen als de aanrijding niet had plaatsgevonden. Toch is het Ridder Letselschade gelukt om na zes jaar na de aanrijding alsnog een zeer aanzienlijke schadevergoeding voor dit slachtoffer te realiseren.  De aanrijding zelf konden wij natuurlijk niet ongedaan maken, wel het standpunt van de verzekeraar om de aansprakelijkheid voor het ontstaan van de aanrijding niet te willen erkennen.

De man was Ridder Letselschade dankbaar en heeft meegedeeld, dat hij er zeker van was dat hij geen schadevergoeding had ontvangen als hij Ridder Letselschade niet had ingeschakeld. Hij liet weten:

”Ik heb genoten van jouw aanpak en de wijze waarop je altijd de aanval inzette en reageerde op de tegenaanval. Er was sprake van een uitgekiende strategie en daar hou ik wel van. Dat heeft het resultaat uiteindelijk bepaald.”

Wilt u ons inschakelen of hebt u een vraag over uw aanrijding? Klik dan hier voor het contactformulier of bel ons direct: 036-522 03 42. Wij zijn op werkdagen tot 22.00 uur voor uw vragen over letselschade bereikbaar.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks