Test: heb ik recht op schadevergoeding?

De letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 minuten heeft u een uitslag.

Doe de test

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

  • Reactie op ingezonden brief van het NIVRE aan de Tweede Kamer

  • Problemen in letselschadeland: open brief Tweede Kamer

  • Reactie op uitzending van Argos: advocaat of jurist?

Een letselschadespecialist voor mevrouw Van W.

17 Maart, 2014 16:39

In deze klantervaring wordt duidelijk gemaakt, hoe belangrijk een goede letselschadespecialist voor een letselschadedossier is. In 2000 wordt mevrouw als voetgangster aangereden door een personenauto met knieletsel tot gevolg. De verzekeraar van de auto erkent vrij snel aansprakelijkheid, waarna moet worden afgewacht totdat er een medische eindsituatie zal zijn ingetreden.

Een gering voorschot wordt uitbetaald ter dekking van de eerste onkosten. In al die jaren maakt mevrouw geen gebruik van een letselschadespecialist, zij laat haar man de zaak behandelen. Inschakeling van een letselschadespecialist vond zij niet nodig, naar later bleek ten onrechte.

Afwikkeling letselschadedossier

De vrouw wordt in de jaren daarna in totaal zes keer geopereerd. In 2007 wordt haar ter afwikkeling een afwikkelingsvoorstel van een paar duizend euro gedaan. Zij schakelde vervolgens een letselschadespecialist van Ridder Letselschade in om dit voorstel tot afwikkeling te laten beoordelen.  In overleg met de verzekeraar wordt een orthopedisch chirurg gevraagd mevrouw te onderzoeken, waaruit blijkt dat mevrouw ernstig knieletsel heeft.

De maatschappij heeft mevrouw onvoldoende bevoorschot en heeft het letsel te rooskleurig ingeschat. Ook heft men in ruim negen jaren niemand namens de maatschappij bij mevrouw langs gestuurd. Uiteindelijk gebeurde dat wel, waarna er nog een discussie ontstond over de omvang van de schade. De schade-expert meende na negen jaar en zonder een onderzoek in te stellen, dat de claim veel te hoog was en met een derde moest worden verlaagd. Dat heeft de letselschadespecialist van Ridder Letselschade niet geaccepteerd en met succes: de claim werd alsnog volledig toegekend.

Mevrouw liet ons weten:

”Mijn man en ik zijn heel tevreden over uw aanpak en over het resultaat. Wij hadden niet kunnen denken dat u dit bedrag voor ons had kunnen bereiken. Wij zijn u zeer dankbaar, al krijg ik daar natuurlijk niet mijn goeie knie voor terug.”

Altijd een letselschadespecialist

Ons advies naar aanleiding van dit voorbeeld is, om altijd een letselschadespecialist te vragen de zaak te beoordelen. Een letselschadespecialist kan immers alle aspecten goed overzien.

Wilt u gratis een letselschadespecialist van Ridder Letselschade inschakelen of hebt u een vraag? Klik dan hier voor het contactformulier of bel ons direct: 036-522 03 42.  Een letselschadespecialist is op werkdagen tot 22.00 uur voor uw vragen over letselschade bereikbaar.

Terug
Test: recht op letselschade?