Ernstig gewond bij bedrijfsongeval Zeewolde

Bij een bedrijfsongeval afgelopen woensdag is een man ernstig gewond geraakt. Hij is van een steiger gevallen. Onduidelijk is nog hoe het ongeval is gebeurd. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht. De man is ernstig gewond naar een ziekenhuis gebracht, het is ons niet bekend hoe het met hem gaat. Kennelijk was het letsel zo ernstig, dat de traumahelikopter heeft geassisteerd.

Bedrijfsongeval en aansprakelijkheid

Bij Ridder Letselschade zijn meerdere bedrijfsongevallen in behandeling waarbij iemand tijdens werkzaamheden van een steiger viel. In één situatie is helaas zelfs een hoge dwarslaesie ontstaan. Daar was de steiger niet op de rem gezet en diende de vraag zich aan, wie nou verantwoordelijk is voor het op de rem zetten van de verrijdbare steiger. Is dat altijd de voorman van de inlenener, of de ervaren schilder die er zelf op moet letten? Aangezien de belangen groot zijn, is het erg belangrijk wie er uiteindelijk aansprakelijk wordt geacht. Die discussie over de aansprakelijkheid wordt voorlopig geparkeerd, om te zien of er een minnelijke regeling kan worden bereikt. Wat heeft een slachtoffer er immers aan om jaren te moeten procederen terwijl de noden nu juist zo hoog zijn?

Zzp-ers

Anno 2013 zijn er ook veel zzp-ers aan het werk. Indien hen een bedrijfsongeval overkomt, ontstaat altijd een zware discussie wie er voor een veilige werkplek verantwoordelijk is en wie dus aansprakelijk is. Ook is relevant wat voor soort werkzaamheden er werden uitgevoerd. Waren dat werkzaamheden die in het verlengde van de activiteiten van de inlener liggen, of iets compleet anders?

Enfin, vaak ontstaat ernstig letsel en dan zitten de slachtoffers en hun families en werkgevers op zulke discussies niet te wachten. Goed om te weten dat er verzekeraars zijn die dan, ook al is de aansprakelijkheid nog lang niet duidelijk, toch al een budget of hulp in nature ter beschikking stellen of voorschotten ter beschikking willen stellen.

Vragen over bedrijfsongeval?

Voor vragen over hulpverlening na een bedrijfsongeval kunt u altijd bij Ridder Letselschade terecht. Helemaal vrijblijvend, ook al weet u nog helemaal niet wat u wilt of door wie u uw belangen wilt laten behartigen. Wij kunnen u dan toch tips geven en op de juiste weg helpen. Op werkdagen zijn wij tot 22.00 uur voor uw vragen gratis en vrijblijvend beschikbaar via 036 – 522 03 42.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks