Ernstig letsel in Pijnacker na 'grap'

In Pijnacker heeft een man ernstig letsel opgelopen door een ‘grap’ van een vriend. Hij liep afgelopen vrijdagavond op de Oostlaan in Pijnacker, toen een vriend hem wilde laten schrikken en met zijn auto de stoep op reed. De 20-jarige man schrok zo dat hij opzij sprong, waardoor hij door de auto werd geschept. Voorbijgangers verleenden eerste hulp totdat een traumateam hem kon stabiliseren en met spoed naar het ziekenhuis bracht. De man ligt daar nu in coma. Het slachtoffer is er slecht aan toe. “De linkerkant van zijn gezicht is verlamd, zijn kaak is gebroken en zijn hersens zijn beschadigd”, vertelt een vriend van het slachtoffer aan het AD.

Aansprakelijkheid

De vriend is, naar het ons nu voorkomt, aansprakelijk te houden voor de letselschade van het slachtoffer. Immers, hij rijdt zonder enige noodzaak op onvoorzichtige wijze het voetpad op om een grap uit te halen. Het maken van grappen en verkeer verhouden zich niet met elkaar. Zeker niet wanneer het een situatie is van gemotoriseerd voertuig ten opzichte van een voetganger. Je moet je als automobilist nou eenmaal realiseren dat er een gevaar van de auto uitgaat, het zogenaamde Betriebsgefahr. Je moet daarom in verhoogde mate rekening houden met de kwetsbaarheid van voetgangers en fietsers.

Vragen over uw letselschade?

Hebt u vragen over uw letselschade? Schroom niet en bel ons gewoon, daar zijn we voor! Het kost u niets, ook een second opinion van een elders lopende letselschade doen we gratis. Bel ons op werkdagen tot 22.00 uur via 036 – 522 03 42 of klik anders hier voor het contactformulier.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks