Ernstige aanrijding Harderwijk

Op de Daltonstraat in Harderwijk is een ernstige aanrijding gebeurd. De aanrijding vond afgelopen woensdagmorgen plaats. Het is nog niet duidelijk hoe de aanrijding kon ontstaan, maar het vermoeden bestaat dat er sprake was van een combinatie van te hoge snelheid en geen voorrang verlenen.

Toedracht aanrijding

Een slachtoffer zat licht bekneld in zijn auto. De brandweer heeft zijn deur geopend met behulp van zwaar gereedschap om het slachtoffer eruit te krijgen. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Harderwijk vervoerd. De afdeling VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) van de politie doet onderzoek naar het ontstaan van de aanrijding.

Aanrijding en aansprakelijkheid

Bij een aanrijding is het niet altijd nodig dat de aansprakelijkheid wordt erkend. Zeker voor inzittenden is dat niet nodig, want zij kunnen zich beroepen opde zogenaamde schuldlozen derden regeling. Die zegt dat het, als men niet weet welke van de bestuurders aansprakelijk is, mogelijk is één van hen aan te spreken. De verzekeraar moet dan gewoon de letselschade gaan onderzoeken en zo nodig ook betalen. Als later blijkt dat de andere bestuurder aansprakelijk is, dan moet de verzekeraar die alles la heeft betaald, het geld maar gaan verhalen op de andere verzekeraar. Deze regeling geldt bijvoorbeeld ook voor omstanders die letselschade oplopen bij een aanrijding waarbij de schuldvraag niet duideijk is.

Vragen over aansprakelijkheid en vergoeding van letselschade

Ridder Letselschade krijgt veel telefonische vragen binnen over hoe het zit met de aansprakelijkheid en de vergoeding van de letselschade na een aanrijding. Zeker nu, nu er een lange periode van gladheid is geweest. Natuurlijk beantwoorden wij alle vragen, ook al is de zaak niet bij ons in behandeling en krijgen wij de zaak ook niet in behandeling. Dat is de service die wij aan slachtoffers met letselschade geven.

Hebt u ook vragen over uw letselschade en de vergoeding daarvan? Bel ons gerust op werkdagen tot 22.00 uur via 036 – 522 03 42 of vul het contactformulier in. Doe eerst de letselschadetest om te zien of u een claim hebt!

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks