Test: heb ik recht op schadevergoeding?

De letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 minuten heeft u een uitslag.

Doe de test

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

  • Reactie op ingezonden brief van het NIVRE aan de Tweede Kamer

  • Problemen in letselschadeland: open brief Tweede Kamer

  • Reactie op uitzending van Argos: advocaat of jurist?

Exploitant van kartbaan aansprakelijk voor letselschade

12 April, 2010 14:34

De rechtbank te Haarlem heeft een exploitant van een kartbaan aansprakelijk gehouden omdat er onvoldoende was gewaarschuwd voor het kunnen losraken van een hoofddoekje tijdens het karten. Men had alleen op een bordje gewaarschuwd en dat vond de rechtbank niet voldoende, gelet op de grote kans van losraken van het kledingstuk en het in potentie zeer gevaarlijke tijdverdrijf. Wel vond de rechtbank dat de vrouw ook eigen schuld droeg aan het ontstaan ven de schade. Uiteindelijk moest de exploitant 50% van de letselschade van de vrouw betalen.

Detail: de rechtbank overwoog dat de claim voor een opnamedag in het ziekenhuis van € 25,00 volgens de richtlijn  van De Letselschaderaad, moest worden afgewezen. De eiseres had onvoldoende gesteld waarop dat bedrag betrekking had. Het is jammer dat het vonnis op dit punt erg summier is, want er wordt niet duidelijk of de rechtbank heeft bedoeld te zeggen dat niet is aangetoond of de vrouw überhaupt wel een dag in het ziekenhuis heeft gelegen, of dat niet is aangetoond dat er voor € 25,00 aan schade is ontstaan. Indien dat laatste namelijk het geval zou zijn, zou dat een bom leggen onder de abstracte en genormeerde wijze van schadevaststelling van deze post (maar ook andere posten waar de richtlijnen zijn uitgebracht, zoals huishoudelijke hulp, welke vordering overigens ook werd afgewezen).

Terug
Test: recht op letselschade?