Test: heb ik recht op schadevergoeding?

De letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 minuten heeft u een uitslag.

Doe de test

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

  • Reactie op ingezonden brief van het NIVRE aan de Tweede Kamer

  • Problemen in letselschadeland: open brief Tweede Kamer

  • Reactie op uitzending van Argos: advocaat of jurist?

Geen aansprakelijkheid paardenbezitter

29 Mei, 2010 14:55

De rechtbank Zutphen heeft de vordering van een vrouw afgewezen die zij had ingediend nadat zij handletsel had opgelopen bij het uit de veeauto halen van een paard. Zij maakte daarbij gebruik van een zogenaamde longeerlijn met aan het uiteinde een musketonhaak. Toen zij aan de lijn trok, deed het paard een stap opzij, waardoor de haak langs de vingers van de vrouw gleed. Daarbij brak een aantal vingers, waardoor de vrouw arbeidsongeschikt raakte.

Geen aansprakelijkheid

De rechtbank achtte de bezitter van het paard niet aansprakelijk voor het ontstane letsel, omdat niet de eigen energie van het paard daarvoor verantwoordelijk was, maar de vrouw zelf. Zij trok immers aan het touw waardoor het paard een stap opzij deed. Bovendien had zij geen lijn met aan het uiteinde een haak behoeven te gebruiken. Dat was haar eigen keus. De letselschade van de vrouw komt daarom niet voor vergoeding in aanmerking, zo vond de rechtbank.

Terug
Test: recht op letselschade?