Test: heb ik recht op schadevergoeding?

De letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 minuten heeft u een uitslag.

Doe de test

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

  • Reactie op ingezonden brief van het NIVRE aan de Tweede Kamer

  • Problemen in letselschadeland: open brief Tweede Kamer

  • Reactie op uitzending van Argos: advocaat of jurist?

Gewonde bij aanrijding Urkerweg

30 November, 2010 10:08

Bij een aanrijding op de Urkerweg in de Noordoostpolder tussen een tractor en een personenauto zijn twee gewonden gevallen. Volgens de politie zijn twee mannen uit Emmeloord dinsdag gewond geraakt bij een aanrijding tussen een auto en een tractor. Het ongeval gebeurde rond het middaguur. Volgens de politie botste de personenauto achterop de trekker. De bestuurder raakte lichtgewond en kon ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld. De passagier is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de tractor liep geen verwondingen op. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Schuldloze derdenregeling

Op grond van de schuldloze derdenregeling kan de passagier, die er het slechtste aan toe is, één van beide verzekeraars aanspreken tot vergoeding van zijn schade. Immers, één van beide bestuurders is aansprakelijk en de gewonde passagier mag daarom kiezen wie hij aanspreekt. De verzekeraar die als eerste is aangesproken, moet de letselschade vergoeden en mag later met de andere verzekeraar uitvechten wie de lasten moet dragen. Op die manier hoeft de gewonde passagier tenminste niet te wachten totdat het proces-verbaal is afgerond.

Terug
Test: recht op letselschade?