Test: heb ik recht op schadevergoeding?

De letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 minuten heeft u een uitslag.

Doe de test

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

  • Reactie op ingezonden brief van het NIVRE aan de Tweede Kamer

  • Problemen in letselschadeland: open brief Tweede Kamer

  • Reactie op uitzending van Argos: advocaat of jurist?

Interview Hart van Nederland

15 September, 2010 16:01

Afgelopen woensdag, 15 september, is mr. Tjip Ridder door een verslaggever van Hart van Nederland geïnterviewd naar aanleiding van de publicatie van het boek "De Ingreep". Dit boek is geschreven door een patiënte die ruim 11 jaar strijd heeft moeten voeren tegen de verzekeraar van het ziekenhuis waar zij in 1995 aan een tenniselleboog werd geopereerd. In dat boek pleit de schrijfster voor omkering van de bewijslast. De schrijfster was overigens geen cliënte van Ridder Letselschade.

Zie http://www.hartvannederland.nl/nederland/2010/jacqueline-gaat-door-na-medische-misser/

Omkering van de bewijslast zou goed nieuws zijn voor de letselschadebranche, althans voor de slachtoffers met letselschade. Echter, de risico's van ziekenhuizen zijn nu al bijna onverzekerbaar en dus verwachten wij niet dat het tot een dergelijke omkering komt. Bovendien zou daarvoor een wetswijziging nodig zijn. Wellicht zou het voor specifiek medische kwesties een uitkomst zijn. Immers, daar wordt het bewijs geleverd door de partij die de fout zou hebben gemaakt.

Terug
Test: recht op letselschade?