Test: heb ik recht op schadevergoeding?

De letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 minuten heeft u een uitslag.

Doe de test

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

  • Reactie op ingezonden brief van het NIVRE aan de Tweede Kamer

  • Problemen in letselschadeland: open brief Tweede Kamer

  • Reactie op uitzending van Argos: advocaat of jurist?

Kleine mensen eerder (ernstig) letsel?

22 Juli, 2010 15:31

Uit onderzoek door het Duitse verbond van verzekeraars zou zijn gebleken, dat kleine mensen een (grotere) kans lopen op het ontstaan van ernstig letsel bij een aanrijding. Dat viel donderdag in het Algemeen Dagblad te lezen. Kleinere mensen zetten namelijk hun stoelen verder naar voren om goed bij de pedalen te kunnen. Hierdoor is de afstand tot het dashboard ook korter. Bij een ongeluk klappen ze daardoor tot vijf keer zo hard op het stuur als grotere bestuurders. Zou het ook kunnen worden veroorzaakt door het feit, dat kleinere mensen over het algemeen in kleinere auto's rijden?

Zwaargewond

Het verbond vergeleek de gegevens van tweehonderd mensen die zwaargewond raakten en merkte dat daar veel meer vrouwen bij zitten, die over het algemeen kleiner zijn. Daarom werden tests gedaan met dummy's. Die kregen inderdaad veel hardere klappen te verduren als ze dichter bij het stuur zaten.

Verband tussen lengte en letsel?

Autofabrikanten hebben volgens het Duitse verbond niet eerder de link gelegd tussen lichaamslengte en letsel. Veilig Verkeer Nederland wijst er in het AD nog maar eens op dat het belangrijk is niet te dicht op het stuur te kruipen. Een oplossing voor mensen die vanwege hun lengte niet veel keus hebben wordt echter niet aangereikt.

Terug
Test: recht op letselschade?