Letselschade door bedrijfsongeval

Letselschade door bedrijfsongeval

Tjip Ridder

Een man loopt bij een bedrijfsongeval letsel op aan de middelvinger van zijn rechterhand. Het laatste kootje moet vanwege het letsel worden geamputeerd. Daarna volgen nog een aantal recontructieve operaties.

Aansprakelijkheid erkend

De werknemer vindt dat zijn werkgever aansprakelijk is voor het bedrijfsongeval en stelt via Ridder Letselschade, zijn werkgever aansprakelijk. Uiteindelijk erkent de verzekeraar van de werkgever aansprakelijkheid en kan de letselschade worden berekend en vergoed.

Blijvende invaliditeit

Volgens de medisch adviseurs is er sprake van bijna 10% blijvende invaliditeit, omdat er ook spraks is van functieverlies van de rechterhand. Na ongeveer 2,5 jaar wordt een schadebedrag van enkele tienduizenden euro’s aan de man uitgekeerd. Dat lijkt misschien veel, maar de beperkingen door het letsel heeft toch een behoorlijke impact op het leven van de man.

Keurmerk Letselschade

In het kader van de tevredenheidsmeting door Stichting Keurmerk Letselschade geeft de man aan zijn letselschadebehandelaar een eindcijfer 9. Hij is erg tevreden met de wijze waarop zijn dossier hier is behandeld en is ook blij met het hoge schadebedrag.

Vragen over bedrijfsongeval?

Hebt u een vraag over uw bedrijfsongeval of wilt u een gratis second opinion? Bel ons geheel vrijblijvend, wij zijn via 036 – 522 03 42 op werkdagen tot 22.00 uur beschikbaar voor alle vragen. Het kost u niets, waarom zou u niet bellen . . .

De laatste blogs

Default Image

Waarom keurmerkkantoren lid moeten worden van de NLE

Medio 2023 is Ridder Letselschade weer lid geworden van de branchevereniging Nederlandse Letselschade Experts (NLE). Wij merkten namelijk dat de NLE ondertussen was uitgegroeid tot een volwaardige branchevereniging, die de belangen van de aangesloten leden en daarmee van slachtoffers die letselschade willen claimen, behartigt. Belangrijk is om te vermelden dat de NLE alleen toegankelijk is […]

Tjip Ridder

Lees meer
Default Image

Hoe zit het met de kosten wanneer je letselschade wilt claimen?

Vaak krijgen wij vragen van (mogelijke) cliënten hoe het met de kosten zit die ze moeten betalen voor het claimen van hun letselschade, de zogenaamde buitengerechtelijke kosten. Vaak vraagt men of het op basis van no cure no pay kan. Dat kan dus niet, maar onze oplossing is nog veel voordeliger voor de cliënt. Dat […]

Tjip Ridder

Lees meer
Default Image

Second opinion levert € 140.000,00 op!

In februari 2021 namen wij een dossier over van een rechtsbijstandsverzekeraar, omdat hun verzekerde, een man van toen 26 jaar, ontevreden was over de dossierbehandeling. Hij had begin 2017 een eenzijdig ongeval doorgemaakt en werd sindsdien bijgestaan door de rechtsbijstandsverzekeraar tegen de SVI-verzekeraar. Deze jongeman had tot het moment van de overname slechts € 1.200,00 […]

Jessica Ridder

Lees meer
© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks