Letselschade na aanrijding afgerond

Het is februari 2011 wanneer een jonge studente betrokken raakt bij een verkeersongeval in België. De auto waarin zij als passagier zit, wordt aan de achterzijde aangereden door een andere (Belgische) auto. Zij heeft direct nekpijn en pijn in rug en hoofd. Zij wordt per ambulance overgebracht naar een plaatselijk ziekenhuis waar zij uitgebreid wordt onderzocht. Met een nekkkraag wordt zij vervolgens naar huis gestuurd. Na verloop van tijd krijgt zij ook geheugen- en concentratiestoornissen.

Studievertraging

Door het letsel dat zij bij de aanrijding oploopt. ondervindt zij veel klachten en beperkingen in het dagelijks leven. Als gevolg daarvan moet zij ondermeer haar HBO-studie tijdelijk stopzetten, nadat zij een paar herkansingen. Er treedt daardoor zogenaamde studievertraging op. Deze studievertraging leidt uiteraard tot schade, al is dat niet direct in de portemonnee voelbaar.

Schade Verzekeringen Inzittenden (SVI)

Gelukkig voor de vrouw was er een SVI afgesloten, zodat er Nederlands recht van toepassing was in plaats van Belgisch recht. Voorts was er dekking voor rechtsbijstand. Alle polissen liepen echter bij dezelfde verzekeraar en dat vond de vrouw niet zo’n fijn idee. De vrouw kwam (eveneens gelukkig) bij Ridder Letselschade terecht.

Schadevergoeding

Eén van onze letselschadejuristen, Mr. Sjoerd Lodewijk, nam de zaak in behandeling en zag kans een voor de vrouw zeer acceptabele schadevergoeding te claimen. In die schadevergoeding was ook een bedrag voor studievertraging opgenomen, naast natuurlijk smartengeld, vergoeding van kosten, etc.

De vrouw stuurde Mr. Lodewijk een kaart met de volgende tekst:”. . . Hartelijk dank voor alle goede zorgen. Door je persoonlijke aandacht is het dossier zeer goed gelopen. “

Vraag het Ridder Letselschade

Hebt u ook een vraag over uw letseldossier? Bel ons dan toch, dat kost u immers niets en maakt u vast veel wijzer. Wij zijn op werkdagen tot 22.00 uur beschikbaar voor telefonisch overleg via 036 – 5223 03 42.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks