Letselschadeadvocaat geschorst

Letselschadeadvocaat Gijs Verkruisen uit Assen is een maand voorwaardelijk geschorst vanwege een ongeoorloofde financieringsconstructie.Gijs Verkruisen is door het Hof van Discipline een maand voorwaardelijk geschorst. Als advocaat heeft hij in 2002 verzuimd een cliënte, die haar nota’s niet meer kon betalen, schriftelijk te wijzen op het grote belang dat zij had bij gefinancierde rechtsbijstand. Ook heeft hij verzuimd na te gaan waarom de cliënte van een toevoeging afzag. In plaats daarvan heeft hij de cliënt, een letselschadeslachtoffer, een akte van cessie laten ondertekenen ten gunste van de Nederlandse Letselstichting.

Het bestuur van de Stichting – de moeder van Verkruisen – handelt op basis van de adviezen van haar zoon. Het Hof van Discipline vindt dat Verkruisen ‘een ontoelaatbare betalingsconstructie voor de verdere procesfinanciering’ heeft aangedragen. Door die constructie heeft de cliënt volgens de Stichting recht op slechts € 340.000 van de € 750.000 die de verzekering uitkeerde. Of Verkruisen excessief heeft gedeclareerd moet blijken uit de begroting die de Raad van Toezicht nog gaat opstellen.

Gijs Verkruisen: ‘In 2002 heb ik gezocht hoe een advocaat gedragsrechtelijk correct kan werken voor een letselschadeslachtoffer met externe procesfinanciering. Dit is een erg strenge maatregel voor die legitieme zoektocht.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks