Motorrijders, ongelukken en letselschade

De TT-races in Assen trekken altijd tienduizenden motorliefhebbers, waaronder vele motorrijders. Men geniet van de races en het sociale feest erom heen, waarbij men het nuttigen van een paar drankjes niet vreemd is. Dat is vragen om ongelukken zou je denken. Toch heeft de politie dit weekend bij de zeshonderd afgenomen blaastesten slechts een enkeling aangetroffen die teveel had gedronken. Weliswaar hebben 28 bestuurders hun rijbewijs moeten inleveren omdat ze meer dan 50 km te hard reden, maar er is geen melding van een drank-gerelateerd verkeersongeval bekend.

Geheel buiten de sferen van de TT is er in Roermond een begeleider van de motorrun overleden die tijdens een manoeuvre uit balans raakte, van de motor viel en doorgleed tegen een paal. Zwaargewond raakte een bestuurster uit Schijndel nadat ze met haar auto over een aantal keien was gereden. De auto kreeg een klapband en botste tegen een boom. De keien waren doelbewust op de weg gelegd.

In Eibergen is zondag een bestuurster gewond geraakt toen ze met haar auto tegen een boom reed. In Rozenburg heeft men een lichaam in het water aangetroffen en in Rotterdam vond een explosie en grote brand plaats. Ook in Utrecht brak er brand uit, in een bedrijfspand kwam er een grote steekvlam uit een oven waarbij een medewerker gewond raakte.  Ook in Breda vond er een explosie plaats, een barbecue ontplofte en een vrouw en peuter raakten hierbij ernstig gewond. ’s Avonds kwamen er op de A2 nog een auto en twee motoren met elkaar in aanrijding waarbij vijf mensen gewond zijn geraakt en in Poeldijk is een 36-jarige motorrijder overleden na een val van de motor terwijl hij rechtdoor ging op een rotonde.

Ongevallen in het buitenland

Ook in het buitenland was het onrustig. In China vond er een aardverschuiving plaats waardoor ruim veertig huizen en een hotel zijn bedolven, 140 mensen worden vermist. In Pakistan is dit weekend op de snelweg een vrachtwagen gekanteld. Inwoners uit de naburige dorpen kwamen naar de vrachtwagen toe om de lekkende benzine in te slaan. De politie kon de menigte niet op afstand houden en toen iemand een sigaret opstak ontplofte de truck. 153 mensen kwamen om.

Van brand hadden ze dit weekend ook last in Zuid Spanje; honderden mensen zijn daar geëvacueerd. In Colombia heeft een gasexplosie in een steenkolenmijn aan 11 mijnwerkers het leven gekost, twee mensen zijn vermist en een raakte gewond. Ook zijn negen mensen verdronken op het stuwmeer van Guatapé nadat een driedeksschip kapseisde en zonk.  Aan boord werd een bruiloft gevierd. In India zijn zeven mensen omgekomen toen een boom op een stoeltjeslift viel. Er vielen ook vier gewonden.

Dieren en hun gezondheid

Ondanks de verschillende nieuwsberichten en waarschuwingen van afgelopen weken heeft de politie Den Helder bij de Sail Den Helder drie honden bevrijd uit een snikhete auto. Duim omhoog voor dierenvriend politie Den Helder! Voor de bijna vijf meter lange python uit Oosterbeek was ‘t helaas te laat. Het reeds ontbindende dier werd in een sloot vlakbij het station ontdekt. Doodsoorzaak onbekend. De NS heeft zich dit weekend aangesloten bij het virtuele groepje ‘warm-hart-voor-dieren’ bij de politie Amersfoort en de politie Den Helder. In de trein op het traject Zwolle-Meppel werd zaterdag door de conducteur omgeroepen dat de trein minder vaart had dan normaal wegens hulpverlening langs het spoor. Eerste gedachte was dat het een mens betrof. Pas later bleek dat het ging om een kangoeroe die vrij rond hopte, over het spoor heen. De waarschijnlijkheid van vertraging werd als vanzelfsprekend beschouwd  om een botsing met de kangoeroe te voorkomen! Daarom ook een duim omhoog voor de NS.

Wist u dat als u remt voor overstekende dieren en daarbij een verkeersongeval veroorzaakt, u in beginsel aansprakelijk bent voor de schade die daardoor wordt veroorzaakt? Het is maar dat u het weet.

Gratis en professionele rechtshulp door Ridder Letselschade

Loopt u letsel op door een ongeval  op uw werk of tijdens werkzaamheden? U kunt dan waarschijnlijk uw schade verhalen op uw werkgever. Of raakt u gewond door een defect product zoals in het geval van de ontplofte barbecue in Breda? Dan kunt u waarschijnlijk uw schade verhalen op de fabrikant van de barbecue of andere verantwoordelijke. Of raakt u wellicht gewond door de aanval van een (huis)dier? Dan kunt u de eigenaar van het dier aanspreken voor de door u geleden schade. Uiteraard is het belangrijk om uw belangen door ons te laten behartigen.

Schakelt u ons in, we zijn voor u de juiste belangenbehartiger met Keurmerk Letselschade én ingeschreven in het Register Behandeling Letselschade. We staan altijd voor u klaar en zijn op werkdagen tot 22.00 uur telefonisch bereikbaar op 036-5220342. Klik hier voor het maken van een afspraak

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks