Ongevallen met paarden: weer twee tevreden ex-cliënten!

Twee cliënten zijn tevreden over de afwikkeling van hun letselschade dossiers

Twee cliënten zagen onlangs hun dossiers door Ridder Letselschade afgerond worden. Beide – jonge – vrouwen liepen ernstig letsel op tijdens hun hobby, het berijden van paarden. In het ene geval moest de vrouw van de instructrice haar paard zonder zadel gaan berijden, terwijl zij had aangegeven dat (nog) niet te durven, zeker niet bij het paard waar zij op dat moment op reed. Het gevolg was, dat zij zich niet op haar gemak voelde en dat het paard haar er prompt ook afgooide. Zij liep daarbij een wervelfractuur op.

Rechtsbijstandsverzekeraar

‘Gelukkig’ had de vrouw een rechtsbijstandsverzekeraar. Die besteedde haar dossier echter uit aan een bureau, dat geen poot aan de grond kreeg bij de aansprakelijkheidsverzekeraar van de manege. De vrouw besloot toen over te stappen naar Ridder Letselschade. Mr. Ridder gaf iets minder gauw op en al snel na de overname  en een paar ‘stevige’ brieven, erkende de verzekeraar 50% aansprakelijkheid. Dat werd na enige discussie opgetrokken naar 75% en uiteindelijk zelfs naar 100%. Dat betekende dat de volledige schade van de vrouw werd vergoed.

Onlangs is het dossier zoals vermeld afgerond, dit tot volle tevredenheid van de vrouw. Zij dankte mr. Ridder als volgt: “We danken je voor je professionaliteit, betrokkenheid en adviezen!” Een eindcijfer en een review zijn nog niet ontvangen.

Inwendig letsel door trappend paard

De andere cliënte werd door het paard van een ander in de buik getrapt. Daarbij liep zij ernstig inwendig letsel op, dat haar een tijd uit de roulatie heeft gehouden. Uiteindelijk is het letsel aardig hersteld, maar er zijn wel blijvende aspecten waar de vrouw rekening mee zal moeten blijven houden. Zij werd bijgestaan door mevr. mr. Gemma Kalmeijer en zij was daar erg over te spreken.

Keurmerk Letselschade

In het kader van de controle op de klanttevredenheid door de Stichting Keurmerk Letselschade, heeft deze vrouw een enquêteformulier ingevuld. Zij gaf als eindcijfer een ‘dikke tien’ en schreef erbij: ”Zeer betrokken en zorgt ervoor dat het belang van cliënt centraal staat. Geen verbetermogelijkheden. Ga vooral zo door!”

Vragen over ongevallen met paarden

Ongevallen met paarden komen veel voor. Wij ontvangen daar ook veel vragen over. Niet elk ongeval levert aansprakelijkheid van de bezitter van het paard op en soms is er ook ‘eigen schuld’ aan het ontstaan van het ongeval. Dat is bijvoorbeeld vrij algemeen aanvaard indien het ongeval plaatsvindt op een paard van een manege indien er sprake is van paardrijlessen. Toch kan het ook anders lopen, zo bewijst het eerste ongeval, waarbij ook sprake was van een rijles maar de letselschade toch volledig werd vergoed.

Hebt u een vraag? Stel die dan gewoon aan ons, het kost u niets en maakt u veel wijzer. Mocht er sprake zijn van letselschade, dan kunnen wij die ook voor u verhalen, gratis en voor niets, maar wel deskundig en betrokken.

Om die betrokkenheid te tonen, kunt u ons op werkdagen tot 22.00 uur telefonisch bereiken via 036 – 522 03 42. Of klik hier voor het contactformulier.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks