Rechter bestraft geweld om verminkte penis

De Belgische arts die in 2007 de penis van een Maastrichtse man ernstig verminkte door een mislukte operatie, krijgt 1505 euro schadevergoeding van de partner van de patiënt. Een Belgische rechtbank legde de Belg maandag die straf op, omdat hij de arts in 2008 een trap in zijn maag had verkocht.

De rechtbank in Tongeren gaf de boze man ook nog een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en een boete van 550 euro voor zijn gewelddaad.

De arts werd eind vorig jaar in Nederland geschorst door het regionaal tuchtcollege wegens de mislukte operatie op de Maastrichtenaar, die lijdt aan de zeldzame zenuwaandoening Melkersson-Rosenthal.

Oplossen

De medicus die destijds werkte voor de Reinaertkliniek in Maastricht, meende het probleem wel op te kunnen lossen. Hij had echter nog nooit een dergelijke operatie uitgevoerd. Evenmin stond hij in Nederland geregistreerd als plastisch chirurg.

Voor de patiënt pakte de operatie rampzalig uit. Doordat de operatienaad enkele dagen na de ingreep openscheurde, kampt hij nu met een misvormde penis en erectieproblemen en is hij arbeidsongeschikt geraakt doordat hij niet meer lang kan zitten en tillen.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks