Rechtsbijstandverzekering bij letselschade niet zaligmakend!

Rechtsbijstandverzekering bij letselschade niet zaligmakend!

Tjip Ridder

Dat een rechtsbijstandverzekering bij letselschade niet zaligmakend is, blijkt wel uit de zaak van deze cliënt. Zijn personenauto werd in 2011 aan de achterzijde aangereden met als gevolg een whiplash. Vervelend voor hem was, dat hij naast zijn studie bouwkunde ook een baan had op een architectenbureau en erg veel last van zijn klachten had. Hij kon zich niet concentreren, had veel hoofdpijn en rug- en nekpijn en moest verzuimen, zowel in zijn studie als in zijn werk. ‘Gelukkig’ had hij een arbeidscontract voor onbepaalde tijd.

Onrechtmatige ontslagaanzegging

De directie van het architectenbureau ontsloeg de man echter toch, ofschoon hij arbeidsongeschikt was en een contract voor onbepaalde tijd op zak had. Ontslag kon dus helemaal niet op deze wijze, zonder verlof van de rechtbank of een vergunning van het UWV. Als klap op de vuurpijl werd hij ook nog met terugwerkende kracht van een maand ontslagen! De man had een rechtsbijstandverzekering die zijn letselschadedossier behartigde. De man verwachtte dat die hem ook zou adviseren hoe te handelen rond de ontslagaanzegging, maar dat gebeurde niet.

Overstappen van rechtsbijstandverzekering

De partner van de man had een aantal jaren eerder haar letselschadedossier bij Ridder Letselschade laten behandelen, ook zij was ontevreden over haar rechtsbijstandverzekering. Zij adviseerde hem om ook naar ons over te stappen en zo gebeurde het ook. Bij overname van de zaak zagen wij, dat de man in twee jaar maar ongeveer € 5.000,00 voorschot had ontvangen, terwijl zijn schade veel groter was. Bovendien hebben wij de rechtbijstandverzekeraar aansprakelijk gesteld voor het niet voeren van verweer tegen de onterechts ontslagaanzegging.

Afgerond naar volle tevredenheid

Vorige week ondertekende de man de vaststellingsovereenkomst. De schadevergoeding is veel hoger dan gedacht, dus hij was erg tevreden. Hij kwam met een fles wijn en een mooie bos bloemen voor de rekenkundige de overeenkomst brengen. Ofschoon dat echt niet nodig is omdat onze kosten prima zijn betaald door de verzekeraar, was het toch fijn om de man blij te zien na alle ellende die hem was aangedaan. Hij kan mogelijkerwijs zijn studie toch weer gaan oppakken en zijn toekomst weer in eigen handen gaan nemen. Inmiddels heeft ook de rechtsbijstandverzekeraar zijn fout toegegeven en de volledige schade wordt bovenop de letselschadevergoeding, aan de man uitgekeerd.

Zo ziet u maar dat het hebben van een rechtsbijstandverzekering niet zaligmakend is.

Klanttevredenheidsmeting Keurmerk Letselschade

In het kader van het Keurmerk Letselschade, sturen wij naar al onze cliënten een enqueteformulier bij afronding van hun dossier. Zo ook naar deze cliënt. Hij gaf de behandelaar, mr. Tjip Ridder, het eindcijfer 10! Hij voelde zich door de behandeling niet een nummer maar een mens. Een grote compliment kun je als behandelaar van een letselschadedossier (althans bij Ridder Letselschade), niet krijgen.

Vraag het aan Ridder Letselschade

Hebt u ook een vraag aan ons over letselschade? Vraag het ons gewoon, daar zijn wij voor. Wij zijn op werkdagen zelfs tot 22.00 uur voor uw vragen bereikbaar via 036 – 522 03 42. Of klik hier voor het contactformulier.

De laatste blogs

Default Image

Waarom keurmerkkantoren lid moeten worden van de NLE

Medio 2023 is Ridder Letselschade weer lid geworden van de branchevereniging Nederlandse Letselschade Experts (NLE). Wij merkten namelijk dat de NLE ondertussen was uitgegroeid tot een volwaardige branchevereniging, die de belangen van de aangesloten leden en daarmee van slachtoffers die letselschade willen claimen, behartigt. Belangrijk is om te vermelden dat de NLE alleen toegankelijk is […]

Tjip Ridder

Lees meer
Default Image

Hoe zit het met de kosten wanneer je letselschade wilt claimen?

Vaak krijgen wij vragen van (mogelijke) cliënten hoe het met de kosten zit die ze moeten betalen voor het claimen van hun letselschade, de zogenaamde buitengerechtelijke kosten. Vaak vraagt men of het op basis van no cure no pay kan. Dat kan dus niet, maar onze oplossing is nog veel voordeliger voor de cliënt. Dat […]

Tjip Ridder

Lees meer
Default Image

Second opinion levert € 140.000,00 op!

In februari 2021 namen wij een dossier over van een rechtsbijstandsverzekeraar, omdat hun verzekerde, een man van toen 26 jaar, ontevreden was over de dossierbehandeling. Hij had begin 2017 een eenzijdig ongeval doorgemaakt en werd sindsdien bijgestaan door de rechtsbijstandsverzekeraar tegen de SVI-verzekeraar. Deze jongeman had tot het moment van de overname slechts € 1.200,00 […]

Jessica Ridder

Lees meer
© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks