Rechtsbijstandverzekering bij letselschade niet zaligmakend!

Dat een rechtsbijstandverzekering bij letselschade niet zaligmakend is, blijkt wel uit de zaak van deze cliënt. Zijn personenauto werd in 2011 aan de achterzijde aangereden met als gevolg een whiplash. Vervelend voor hem was, dat hij naast zijn studie bouwkunde ook een baan had op een architectenbureau en erg veel last van zijn klachten had. Hij kon zich niet concentreren, had veel hoofdpijn en rug- en nekpijn en moest verzuimen, zowel in zijn studie als in zijn werk. ‘Gelukkig’ had hij een arbeidscontract voor onbepaalde tijd.

Onrechtmatige ontslagaanzegging

De directie van het architectenbureau ontsloeg de man echter toch, ofschoon hij arbeidsongeschikt was en een contract voor onbepaalde tijd op zak had. Ontslag kon dus helemaal niet op deze wijze, zonder verlof van de rechtbank of een vergunning van het UWV. Als klap op de vuurpijl werd hij ook nog met terugwerkende kracht van een maand ontslagen! De man had een rechtsbijstandverzekering die zijn letselschadedossier behartigde. De man verwachtte dat die hem ook zou adviseren hoe te handelen rond de ontslagaanzegging, maar dat gebeurde niet.

Overstappen van rechtsbijstandverzekering

De partner van de man had een aantal jaren eerder haar letselschadedossier bij Ridder Letselschade laten behandelen, ook zij was ontevreden over haar rechtsbijstandverzekering. Zij adviseerde hem om ook naar ons over te stappen en zo gebeurde het ook. Bij overname van de zaak zagen wij, dat de man in twee jaar maar ongeveer € 5.000,00 voorschot had ontvangen, terwijl zijn schade veel groter was. Bovendien hebben wij de rechtbijstandverzekeraar aansprakelijk gesteld voor het niet voeren van verweer tegen de onterechts ontslagaanzegging.

Afgerond naar volle tevredenheid

Vorige week ondertekende de man de vaststellingsovereenkomst. De schadevergoeding is veel hoger dan gedacht, dus hij was erg tevreden. Hij kwam met een fles wijn en een mooie bos bloemen voor de rekenkundige de overeenkomst brengen. Ofschoon dat echt niet nodig is omdat onze kosten prima zijn betaald door de verzekeraar, was het toch fijn om de man blij te zien na alle ellende die hem was aangedaan. Hij kan mogelijkerwijs zijn studie toch weer gaan oppakken en zijn toekomst weer in eigen handen gaan nemen. Inmiddels heeft ook de rechtsbijstandverzekeraar zijn fout toegegeven en de volledige schade wordt bovenop de letselschadevergoeding, aan de man uitgekeerd.

Zo ziet u maar dat het hebben van een rechtsbijstandverzekering niet zaligmakend is.

Klanttevredenheidsmeting Keurmerk Letselschade

In het kader van het Keurmerk Letselschade, sturen wij naar al onze cliënten een enqueteformulier bij afronding van hun dossier. Zo ook naar deze cliënt. Hij gaf de behandelaar, mr. Tjip Ridder, het eindcijfer 10! Hij voelde zich door de behandeling niet een nummer maar een mens. Een grote compliment kun je als behandelaar van een letselschadedossier (althans bij Ridder Letselschade), niet krijgen.

Vraag het aan Ridder Letselschade

Hebt u ook een vraag aan ons over letselschade? Vraag het ons gewoon, daar zijn wij voor. Wij zijn op werkdagen zelfs tot 22.00 uur voor uw vragen bereikbaar via 036 – 522 03 42. Of klik hier voor het contactformulier.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks