Test: heb ik recht op schadevergoeding?

De letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 minuten heeft u een uitslag.

Doe de test

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

  • Reactie op ingezonden brief van het NIVRE aan de Tweede Kamer

  • Problemen in letselschadeland: open brief Tweede Kamer

  • Reactie op uitzending van Argos: advocaat of jurist?

Sneller smartengeld na vertraging

14 Oktober, 2011 10:56

Het Europees Hof van Justitie heeft bepaald, dat er vaker smartengeld moet worden toegekend. Het Hof bepaalde namelijk, dat vliegtuigpassagiers ook een vergoeding voor immateriële schade moeten ontvangen bij vertragingen of geannuleerde vluchten. Dat maakte het Europees Hof van Justitie in Luxemburg donderdag bekend.

Materiële èn immateriële schadevergoeding

De vergoeding van immateriële schade komt naast de vergoeding voor materiële schade. Het hof besliste dat in een zaak van zeven Portugezen, die een dag later dan gepland op hun bestemming arriveerden. Zes gedupeerden eisten € 650,00, de zevende € 300,00 aan immateriële schadevergoeding en kregen dat ook toegewezen.

Het hof vindt ook dat passagiers recht hebben op materiële en immateriële schadevergoeding wegens annulering als hun vliegtuig wel vertrekt, maar gedwongen is terug te keren naar de luchthaven van vertrek. De luchtvaartmaatschappij mag zich niet verschuilen achter het argument dat de vlucht niet werd geannuleerd.

Meer informatie over smartengeld? Bekijk de pagina smartengeld op onze website.

Terug
Test: recht op letselschade?