Tros Radar over medische missers

De uitzending van Tros Radar van afgelopen maandag maakt maar weer eens duidelijk hoe slecht het gesteld is met het toezicht op ziekenhuizen en medici in nederland. Hoe kan het in vredesnaam bestaan dat artsen jarenlang kunnen aanknoeien zonder dat de directie van de ziekenhuizen of de Inspectie voor de Gezondheidszorg ingrijpen? Of het nou gaat om de neuroloog in Twente of nu de orthopeed in Purmerend, ze kunnen jarenlang hun gang gaan met een spoor aan klachten en ellende achter zich aan.

Aansprakelijkheid

In Nederland is de aansprakelijkheid van artsen die in ziekenhuizen werken zo geregeld, dat het ziekenhuis voor hun fouten aansprakelijk is. Die ziekenhuizen zijn verzekerd en de onderhandelingen lopen daarom altijd via de verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappijen stellen zich zodanig op, dat slachtoffers en patiënten zich moeten opmaken voor een jarenlange en vaak kostbare strijd. Het is goed om te zien dat het FNV het voortouw neemt in de zaak met de orthopeed, maar dan moet men wel lid van die bond zijn. Het letselschadekantoor Drost in Hengelo ging bijna aan de behandeling van alle zaken van de neuroloog aldaar, ten gronde.

Ridder Letselschade

Ridder Letselschade neemt in beginsel geen nieuwe zaken met medische missers meer in behandeling. Het behandelen van dergelijke zaken is bedrijfseconomisch gewoon niet meer te verantwoorden. Er gaat heel veel tijd en geld in die zaken zitten en de verzekeraars van ziekenhuizen doen alles om een claim buiten de deur te houden. Slachtoffers willen of kunnen die kosten meestal niet betalen en derhalve moeten die kosten door de belangenbehartiger (voor-)gefinancierd worden, waarbij het uiterst onzeker is of die kosten ooit zullen worden vergoed. Immers, de verzekeraars sturen vaak aan op een gerechtelijke procedure, waarbij dan ook nog eens de kosten van de advocaat en de procedskosten moeten worden betaald als de procedure wordt verloren.

Gratis advies

Ridder Letselschade geeft wel gratis advies en kan doorverwijzen naar de juiste advocaten om dergelijke dossiers te behandelen. U kunt ons dus altijd bellen of mailen om uw zaak met ons (gratis) te bespreken. Een luisterend oor is het minste wat we kunnen bieden. Bel of mail ons via 036 – 522 03 42 of klik hier voor het contactformulier.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks