(Verkeers) ongevallen met letsel of dodelijke afloop

Afgelopen weekend was er een van grote contrasten. Enerzijds konden we genieten van de zon, anderzijds zijn er veel ongelukken gebeurd met ernstig letsel tot gevolg en zelfs met dodelijke afloop. Zo waren er twee personen die los van elkaar met hun auto op een groep mensen zijn ingereden. Eén 48-jarige man op het stationsplein van Amsterdam CS omdat hij onwel was geworden. Het gevolg was 7 gewonden, waarvan 4 met ernstig letsel. Ook reed een 21-jarige vrouw in Wachtum, reden onbekend, op een groepje jongeren in met 3 gewonden tot gevolg.

Daarnaast vond er een ernstig ongeval plaats op de A5 bij Schiphol waarbij 3 auto’s met elkaar in botsing zijn gekomen. Een van de auto’s belandde door de botsing op zijn kop en twee inzittenden raakten gewond. Ook in Dalfsen zijn dit weekend bij een ongeluk 3 gewonden gevallen toen een bestelbusje en een bromfiets met elkaar in botsing kwamen. In het Brabantse Cuijk is een 58-jarige man op een scooter geslipt waardoor hij de macht over het stuur verloor en is overleden. Op de valreep voor het einde van het weekend vond er nog een ongeval plaats in het Brabantse Heeswijk-Dinther waarbij 4 gewonden vielen toen een auto op een andere auto botste toen deze wilde afslaan.

Overige opmerkelijke ongelukken met letsel en dodelijke afloop

Ook waren er dit weekend opmerkelijke niet-verkeers-ongevallen die nog maar eens benadrukken dat een ongeluk in een klein hoekje schuilt. Tijdens de obstakelloop VenloStormt is op zaterdag een deelneemster van een metershoge glijbaan in het water van de haven terechtgekomen. Kort daarna landde een andere deelnemer bovenop haar waarop het slachtoffer minutenlang niet meer boven water kwam en in het ziekenhuis aan haar verwondingen is overleden.

In Lunteren had een 58-jarige man een bromfiets zien liggen en heeft geprobeerd de 18-jarige jongen die op de spoorwegovergang lag te redden. Maar t was te laat, er kwam al een trein aan. In het Brabantse Alphen is het lichaam van een 14-jarige jongen geborgen die zondagmiddag in een recreatieplas onder water was verdwenen. Tragische gebeurtenissen, zonder dat daarvoor misschien iemand verantwoordelijk is.

Voorts is er een man van  een steiger gevallen in Bakel, waren er 2 gewonden bij een steekpartij in Arnhem, is er in het Groningse Bourtange een kruitbus ontploft in het gezicht van een man, zijn er in Winterswijk 3 mensen gewond geraakt doordat een paard met koets op hol is geslagen en is de Triatlon in Terheijden vroegtijdig gestaakt nadat 3 mensen onwel zijn geworden.

Overlijdensschade

Wist u dat u in bepaalde gevallen ook overlijdensschade als letselschadeclaim kan indienen? Volgens de wet hebben een beperkt aantal mensen die dichtbij de overledene stonden, recht op overlijdensschade. Dit is schade die nabestaanden kunnen claimen omdat de overleden persoon hen niet meer kan onderhouden of verzorgen. De Nederlandse wet kent geen recht op smartengeld of immateriële schade bij overlijden. Dus het verdriet als gevolg van iemands overlijden geeft geen recht op schadevergoeding.

Bij het berekenen van overlijdensschade wordt gekeken naar ontwikkelingen die de overledene zou hebben meegemaakt als hij niet overleden was. Als iemand bijvoorbeeld in een bepaald loopbaanpatroon werkte kan men met een bijbehorende loonstijging rekening houden. Er wordt ook rekening gehouden met de behoeftigheid van de betreffende nabestaande. Hierbij kan worden gedacht aan een weduwe die hertrouwt of kinderen die volwassen worden.

Gratis en professionele rechtshulp door Ridder Letselschade

Heeft u te maken met letsel na een ongeval of met een overlijden van een dichte nabestaande? Schakelt u ons dan in, we zijn voor u de juiste belangenbehartiger met Keurmerk Letselschade én ingeschreven in het Register Behandeling Letselschade. We staan altijd voor u klaar en zijn op werkdagen tot 22.00 uur telefonisch bereikbaar op 036-5220342. Klik hier voor het maken van een afspraak

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks