Polsletsel kan letselschade veroorzaken, wanneer er sprake is van een ongeval waarvoor een ander aansprakelijk is. Als het polsletsel leidt tot serieuze klachten en tijdelijke of volledige uitval van werkzaamheden, kan Ridder Letselschade de daardoor veroorzaakte letselschade berekenen en claimen bij de aansprakelijke partij. Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van letselschade advocaten, rekenkundigen en arbeidsdeskundigen om de schade door onder meer polsletsel goed te kunnen beoordelen, berekenen en claimen. Dat doen wij kosteloos voor het slachtoffer, omdat de aansprakelijke partij onze nota moet voldoen.

Neem direct contact op

 • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
 • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
 • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
 • Klantbeoordeling van 9/10
 • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander polsletsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Welke schadeposten kunnen optreden bij polsletsel?

Bij polsletsel hangt het natuurlijk af van de aard en ernst van het letsel. Als er slechts een geringe verstuiking van de pols is, zal er misschien alleen sprake zijn van pijnklachten, zonder dat er uitval is van functies. Maar als er sprake is van een fractuur in de pols, zal er zeker sprake zijn van de volgende schadeposten:

 • smartengeld;
 • verlies van arbeidsvermogen;
 • medische kosten;
 • schoolachterstand/studievertraging;
 • huishoudelijke hulp/verlies van zelfwerkzaamheid.

Smartengeld

Smartengeld is de vergoeding die het rechtssysteem toekent aan geleden immateriële schade. Immateriële schade is schade die niets met kosten of minder inkomen te maken heeft, maar met gederfde levensvreugde. Dat kan optreden door tijdelijke of permanente teloorgegane lichaamsfuncties, pijnlijke operaties, het niet meer kunnen uitoefenen van hobby’s etc. Bij polsletsel kunt u denken aan een smartengeld van enkele honderden euro’s tot zo’n vijftienduizend euro.

Verlies van arbeidsvermogen

Wanneer het polsletsel de oorzaak is voor het uitvallen voor de werkzaamheden in betaalde arbeid, kan hier ook schade optreden. Die schade kunnen wij met behulp van een arbeidskundige of anderen goed in kaart brengen en claimen bij de aansprakelijke partij. Ook bij tijdelijke uitval kan er schade optreden, bijvoorbeeld door het verlies van overuren of het missen van onregelmatigheidstoeslag. Ook deze schade kunnen wij in kaart brengen en terugvorderen.

Medische kosten

De medische kosten zullen in het geval van polsletsel vrijwel allemaal vergoed worden door de zorgverzekeraar. Het eigen risico of de eigen bijdragen kunnen wij voor u claimen bij de aansprakelijke partij. Mochten er meer of andere behandelingen nodig zijn dan is gedekt door de zorgverzekering, dan kunnen wij die extra kosten ook voor u claimen.

Schoolachterstand of studievertraging

Wanneer het polsletsel aanleiding geeft tot een langduriger revalidatietraject, kan er schoolachterstand optreden. Bij polsletsel zal dit echter minder gauw het geval zijn dan bij bepaalde andere types letsel, omdat een scholier met polsletsel nog wel steeds bepaalde lessen zal kunnen volgen. Als er echter meerdere ziekenhuisopnamen en/of operaties nodig zijn, is dit natuurlijk andere koek. Dan kunnen wij deze schade op geld waarderen via de richtlijn van De Letselschaderaad en claimen.

Huishoudelijke hulp en verlies van zelfwerkzaamheid

Polsletsel kan ook schade veroorzaken in de privésfeer doordat er extra kosten moeten worden gemaakt om bijvoorbeeld huishoudelijke activiteiten te laten vervullen. U moet dan denken aan het inschakelen van extra huishoudelijke hulp, of buitenshuis aan het inschakelen van een tuinman of buitenschilder.

Wat is polsletsel?

Polsletsel is letsel dat aan de pols is ontstaan en dat tot letselschade aanleiding kan geven. De letselschade kan worden geclaimd als een ander aansprakelijk is voor het veroorzaken van het polsletsel. Ridder Letselschade kan daarbij behulpzaam zijn.

Hier kunnen schadeposten optreden als bijvoorbeeld smartengeld, medische kosten en dergelijke.

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij polsletsel dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.

  © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks