Verhoogde economische kwetsbaarheid bij letselschade

Als slachtoffer van een ongeval kunt u te maken krijgen met  zodanig letsel dat u niet meer elke baan die u zou willen, kan aannemen. Dan bent u verhoogd economisch kwetsbaar geworden.  Wanneer een ander aansprakelijk is voor uw het ongeval en letselschade, dan kunt u deze kosten vergoed krijgen in uw letselschadeclaim.

Ridder Letselschade helpt u geheel gratis bij het claimen van de schadepost verhoogde economische kwetsbaarheid. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem direct contact op  036 522 0342

  • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
  • Tot 22.00 bereikbaar: telefonisch & online chat
  • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
  • Klantbeoordeling van 9/10
  • Ingeschreven bij het Letselschaderegister
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander beenletsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Wat valt er onder verhoogde economische kwetsbaarheid?

Het uitgangspunt is dat iedereen die met arbeid een inkomen moet verwerven, economisch kwetsbaar is. Dit komt omdat er altijd een risico is op werkloosheid door bijvoorbeeld een ontslag in verband met een reorganisatie of men kan te maken krijgen met een faillissement van een werkgever. Slachtoffers die letsel hebben opgelopen, zijn beperkter geworden in hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt en bij het vinden van een passende werkkring. Ze zijn dus economisch kwetsbaarder dan zij waarschijnlijk zouden zijn geweest als zij geen ongeval hadden gehad. Dit geldt voor slachtoffers die werken in loondienst, voor slachtoffers die werken als zelfstandige maar ook voor slachtoffers die in de toekomst de arbeidsmarkt zullen betreden (studenten, herintreders).

De richtlijnen van de Letselschade Raad

De Letselschade Raad heeft een richtlijn met betrekking tot deze schadepost opgesteld die u kunt vinden op de website van de Letselschade Raad.  Er wordt door de Raad een onderscheid gemaakt tussen mogelijke uitval met betrekking tot een economisch feit, zoals een faillissement van een werkgever en een mogelijke uitval met betrekking tot het opgelopen letsel, in het geval de klachten verergeren. De schadepost verhoogde economische kwetsbaarheid heeft alleen betrekking op mogelijke uitval in de toekomst wegens economische feiten. De kans op verergering van de letselklachten vallen onder de schadepost verlies van arbeidsvermogen of er kan een voorbehoud worden overeengekomen.

Letselschade claimen via een ervaren jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen en specialisten nemen uw zaak uit handen en nemen contact op met de aansprakelijke partij. Wij zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op herstel. Claim uw  letselschade dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036-522 03 42, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.

    © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks