Direct inzicht in uw zaak: doe de test

Wettelijke rente claimen als schadevergoeding

Hebt u een ongeval gehad door de schuld van een ander? Dan kunt u als slachtoffer te maken krijgen met wettelijke rente. Wettelijke rente is door een schuldenaar verschuldigd over de periode dat hij te laat is met betalen. Wanneer een ander verantwoordelijk is voor uw letselschade en te laat is met de betaling van uw schade kunt u deze kosten vergoed krijgen in uw letselschadeclaim.

Ridder Letselschade helpt u geheel gratis bij het claimen van wettelijke rente. Neem vrijblijvend contact met ons op.

036 522 0342

036 522 0342

  • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
  • Tot 22.00 bereikbaar: telefonisch & online chat
  • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
  • Klantbeoordeling van 9/10
  • Ingeschreven in het Letselschaderegister

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander beenletsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

Tjip Ridder – directeur Ridder Letselschade


036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

 

 

Wat, hoeveel en wanneer met betrekking tot wettelijke rente?

U kunt bij deze schadepost denken aan de rente die is verschuldigd wanneer de schade later wordt vergoed dan wanneer deze is geleden. Het bedrag aan verschuldigde wettelijke rente kan behoorlijk oplopen, zeker in langer lopende letselschadezaken.

Volgens jurisprudentie geldt dat voor het smartengeld de wettelijke rente over die schade is verschuldigd vanaf het moment van het ongeval, voor materiële schade vanaf het moment dat de schade is ontstaan en voor toekomstschade vanaf de kapitalisatiedatum (het moment waarop een aansprakelijke partij een bepaald bedrag aan het slachtoffer dient te betalen). Bij andere schadeposten geldt dat de wettelijke rente begint te lopen zodra de vordering opeisbaar is en de schuldenaar in verzuim is.

De hoogte van de wettelijke rente wordt wettelijk bepaald en is op dit moment 2% voor niet-handelstransacties (alle overeenkomsten met particulieren of consumenten).

Letselschade schadevergoeding claimen via een ervaren jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen en letselschade deskundigen nemen uw zaak zoveel mogelijk uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op herstel. Claim uw wettelijke rente  dus via letselschadebureau Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036-522 03 42, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Uw vraag / opmerking*

Niet leesbaar? Verander tekst

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.

Terug
036 522 0342