Buikletsel komt veel voor bij verschillende trauma’s, zoals bedrijfsongevallen en aanrijdingen. U kunt zich voorstellen dat bij ernstige ongevallen snel verwondingen aan de buik kunnen optreden. Bij ongevallen met fietsers zien we vaak dat er sprake is van een zogenaamd stomp buiktrauma wanneer een stuur in de buik komt. Bij bedrijfsongevallen met vrachtauto’s of bestelbusjes waarbij geen gordel is gedragen, kan het stuur ook gemakkelijk in de buik terechtkomen met buikletsel tot gevolg. Bij Ridder Letselschade is veel ervaring met het behandelen van letselschadedossiers waarbij sprake is van buikletsel.

Neem direct contact op

 • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
 • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
 • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
 • Klantbeoordeling van 9/10
 • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander buikletsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Welke schadeposten spelen een rol bij buikletsel?

Smartengeld

Als er sprake is van uiterlijke verwondingen, dan zal het cosmetische aspect vaak een rol spelen. Er zullen dan één of meerdere hersteloperaties nodig zijn om de littekens zo goed mogelijk weg te werken. Het is onze ervaring dat dergelijke littekens in het leven van een vrouw een belangrijkere rol spelen dan in het leven van een man. Met andere woorden, bij vrouwen is er een belangrijk cosmetisch aspect dat ook in het smartengeld tot uitdrukking moet komen.

Bij buikletsel is er ook vaak sprake van inwendige verwondingen. Soms is er sprake van schade aan darmen, milt, lever en blaas. Dan is het maar de vraag of de functies geheel kunnen worden hersteld of dat er sprake is van blijvende beperkingen. Als dat zo is, zal de smartengeldvergoeding daarvoor ook moeten worden verhoogd.

Overige schadeposten

Belangrijk is om vast te stellen wat de gevolgen zijn van buikletsel. Kan iemand nog wel werken en alle werkzaamheden in gezin, huis en tuin blijven doen? Zo ja, dan zal de totale schade natuurlijk lager zijn dan wanneer iemand helemaal is uitgeschakeld. Bij ernstige buiktrauma’s horen vaak ook meer verwondingen, zoals bekkenbreuken, ruggenwervelfracturen etc. Dan spreken we over een multitrauma waarbij medische kosten, verlies van arbeidsvermogen, schade door het niet meer kunnen werken in huis, tuin en gezin etc. moeten worden vergoed door de aansprakelijke tegenpartij. Ridder Letselschade is daarin gespecialiseerd en kan u van dienst zijn bij het vorderen van deze schadeposten.

Veel voorkomende buikletsels:

 • littekens op buik
 • inwendig letsel aan organen zoals lever, darmen, milt en nieren;
 • buikletsel in combinatie met fracturen;
 • kneuzingen door ‘stompe’ trauma’s.

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij buikletsel dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het contactformulier.

  © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks