Vooral bij bedrijfsongevallen zien we in de praktijk veel voorbeelden van crush-letsel. Bijna altijd zijn het gecrushte (oftewel geplette) handen, vingers en armen. Dan is er letsel ontstaan doordat de handen of vingers tussen bewegende machineonderdelen zijn terechtgekomen. Ridder Letselschade heeft veel ervaring op het gebied van letselschade claimen door crush-letsel.

Neem direct contact op

  • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
  • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
  • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
  • Klantbeoordeling van 9/10
  • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander crush-letsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Welke schade treedt op bij crush-letsel?

Het ligt er natuurlijk aan hoe ernstig het crush-letsel is voordat de vraag kan worden beantwoord welke schadeposten er optreden. Er zal in elk geval sprake zijn van immateriële schade en van medische kosten, soms ook van verlies van arbeidsvermogen en het niet meer kunnen uitvoeren van werkzaamheden in en rond de woning, in het gezin en in de huishouding. Dan moeten daarvoor kosten worden gemaakt om vervanging te kunnen regelen.

Smartengeld bij crush-letsel

Bij crush-letsel aan handen wordt doorgaans een hoge smartengeldvergoeding toegekend. Dat komt vanwege het feit dat verlies van functies van handen en vingers in het algemeen dagelijks leven een grote impact heeft. Veel grotere impact dan bijvoorbeeld letsel aan benen en voeten. Onlangs hebben we een smartengeldvergoeding weten te realiseren voor iemand met één geplette wijsvinger ter grootte van € 17.500,00, om u een indruk te geven van wat er soms mogelijk is.

Medische kosten

Veel medische kosten moeten worden gemaakt wanneer diverse hersteloperaties nodig zijn. Voor zover dit gaat om het herstellen van functies, zullen de kosten van de operaties worden gedekt onder de zorgverzekering. Indien sprake is van louter cosmetische operaties, zal de zorgverzekeraar de kosten daarvan niet dekken. Ridder Letselschade brengt die kosten dan in rekening bij de aansprakelijke partij en doorgaans worden die ook vergoed.

Verlies van arbeidsvermogen door crush-letsel

Indien iemand niet of tijdelijk niet kan werken door crush-letsel, kan er verlies van arbeidsvermogen optreden. Soms bestaat dat gemiste ploegentoeslag, niet kunnen maken van overuren etc. Deze schadeposten claimen we ook bij de aansprakelijke partij.

Wanneer treedt crush-letsel op?

Crush-letsel komt het meeste voor bij:

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. We nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij crush-letsel dus via Ridder Letselschade. We zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.

    © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks