Een hersenschudding ontstaat door een klap op of tegen het hoofd, bijvoorbeeld bij een verkeersongeval. Bij een hersenschudding treedt soms een verlies van bewustzijn van enkele minuten op maar een hersenschudding levert geen blijvende schade aan de hersenen op.

Indien er sprake is van een hersenschudding door een ongeval dat door iemand anders is veroorzaakt, dan kan Ridder Letselschade voor u proberen de letselschade te verhalen bij de veroorzaker van het ongeval. Dit doen wij kosteloos voor u, want onze rekening moet worden betaald door de (verzekeraar van) veroorzaker.

Neem direct contact op

 • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
 • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
 • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
 • Klantbeoordeling van 9/10
 • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander een hersenschudding opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Wat is een hersenschudding precies?

Een hersenschudding is een heel  lichte en tijdelijke vorm van hersenletsel. Deze wordt veroorzaakt door een klap op het hoofd, een val, of ander geweld op de schedel (schedeltrauma). Bij de meeste hersenschuddingen is er geen blijvend letsel noch neurologische verandering in de hersenen.

Symptomen van een hersenschudding

De meest voorkomende symptomen bij een hersenschudding zijn hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, braakneigingen, slaperigheid en wazig zien.

Onderdelen van de schadevergoeding bij hersenschudding

Smartengeld

De eerste schadepost die bij iedereen vaak opkomt, is die van het smartengeld oftewel de immateriële schade. Dat is een schadevergoeding voor het u aangedane leed en het letsel. Afhankelijk van de ernst van de  hersenschudding worden smartengeldbedragen toegekend van enkele honderden tot duizenden euro’s.

Natuurlijk ligt het helemaal aan de ernst van het letsel welke schadeposten er allemaal kunnen optreden. Indien de hersenschudding ernstig is, kan er sprake zijn van (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid, of uitval voor het verrichten van activiteiten in de huishouding of in en rond het huis. Bij jonge mensen is er soms sprake van studievertraging vanwege geheugenproblemen.

Verlies van arbeidsvermogen

Een hersenschudding kan tot gevolg hebben dat er een tijdelijke arbeidsongeschiktheid optreedt. Dat zal eerder aan de orde zijn bij banen waarbij het concentratievermogen en het geheugen een grote rol spelen. Het salaris moet bij ziekte door een werkgever twee jaar worden doorbetaald, maar dat betekent niet dat er geen schade wordt geleden. Soms is er immers sprake van niet vergoede overuren, of gemiste ploegentoeslag. Die schadeposten kan Ridder Letselschade dan voor u claimen.

Studievertraging

Hersenschuddingen komen relatief veel voor bij jonge mensen in het verkeer. Zij verplaatsen zich vaak lopend of per fiets en lopen een groter risico op het ontstaan van hersenschudding bij een aanrijding. Vaak treedt dan een schoolachterstand of studievertraging op.

Studievertraging zowel op de basisschool, middelbare school, de universiteit of HBO opleiding, worden meestal berekend aan de hand van de richtlijnen van de Letselschaderaad. Om u een indruk te geven, één jaar studievertraging op de universiteit betekent een schade van bijna € 20.000,00. Dat is ook wel logisch, want iemand komt dan minimaal een jaar later op de arbeidsmarkt terecht. Ridder Letselschade heeft veel ervaring met het berekenen van studievertraging en schoolachterstand door een hersenschudding.

Medische kosten

De meeste medische kosten zijn gedekt onder de zorgpolis. Voor zover die kosten niet gedekt zijn, kunnen wij deze voor u claimen bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij. U moet hierbij ook denken aan eigen risico of eigen bijdragen.

Oorzaken van een hersenschudding

Een hersenschudding komt regelmatig voor bij verkeersongevallen. Met name fietsers en voetgangers lopen een groter risico op het ontstaan van dit letsel. Zij lopen namelijk een grotere kans om door een motorvoertuig geschept te worden en dan op de motorkap of op de voorruit terecht te komen.

Symptomen/gevolgen van een hersenschudding:

 • enkele minuten verlies van bewustzijn;
 • duizeligheid;
 • geheugenverlies;
 • concentratiestoornissen;
 • snellere vermoeidheid.

Letselschade claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij een hersenschudding dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het contactformulier.

  © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks