Neusletsel is een vrij veel voorkomend type letsel bij verkeersongevallen waarbij fietsers en voetgangers zijn betrokken. Ook bij zware aanrijdingen komt neusletsel veel voor, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van gebroken voorruiten.

Ridder Letselschade heeft veel ervaring met het vaststellen en claimen van letselschade die door neusletsel is veroorzaakt. Ridder Letselschade werkt altijd kosteloos voor de cliënt, omdat de aansprakelijke partij of de aansprakelijkheidsverzekeraar daarvan onze nota moet betalen. Er moet dan wel een aansprakelijke partij zijn die de schade betaalt.

Neem direct contact op

 • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
 • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
 • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
 • Klantbeoordeling van 9/10
 • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander neusletsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Welke schade kunt u claimen bij neusletsel?

Door een ongeval kan neusletsel optreden. Daardoor kan dan weer letselschade ontstaan die Ridder Letselschade voor u kan claimen. U moet hierbij denken aan de volgende schadeposten:

 • smartengeld;
 • medische kosten;
 • huishoudelijke hulp.
 • Smartengeld

Neusletsel heeft, vooral wanneer het letsel aan de buitenzijde zit, een cosmetisch aspect. Als er sprake is van een lelijk litteken op of over de neus, kan cosmetische chirurgie noodzakelijk zijn. Ook kan er soms camouflerende make-up moeten worden gebruikt om een litteken weg te werken. De kosten daarvan moeten dan ook door de veroorzaker van het ongeval worden vergoed.

Wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht, zo luidt het spreekwoord. Dat moet tot uitdrukking komen in het smartengeld. Als het alleen gaat om een cosmetisch aspect, kunnen smartengeldbedragen van enkele duizenden euro’s worden toegekend. Als er sprake is van ernstig neusletsel, wordt het smartengeld vanzelfsprekend hoger. Zeker wanneer ook de functionele eigenschappen van de neus zijn aangetast en iemand minder goed kan ademhalen, of niet meer of minder goed kan ruiken. Dan kan er smartengeld worden geclaimd van € 15.000,00 tot ongeveer € 25.000,00.

Medische kosten

Hierboven werd al gesteld, dat vanwege cosmetische aspecten soms een corrigerende operatie nodig is. Deze plastische chirurgie die uitsluitend vanwege cosmetische aspecten wordt uitgevoerd, is niet gedekt onder een zorgpolis. De kosten daarvan zullen dan ook moeten worden geclaimd bij de veroorzaker van het ongeval. Datzelfde geldt voor de kosten van (soms levenslang) benodigde camouflerende make-up.

Huishoudelijke hulp

Door neusletsel kan iemand tijdelijk uit de roulatie zijn. Op zich heeft dat natuurlijk niets te maken met het niet kunnen uitvoeren van huishoudelijke werkzaamheden, maar een neusoperatie wordt in het algemeen als een zware en vervelende operatie gezien die toch wel tijdelijke uitval tot gevolg kan hebben. In dat geval kan het soms handig zijn om tijdelijk extra hulp in de huishouding te hebben en de kosten daarvan moeten dan door de aansprakelijke partij worden vergoed. Gelukkig zal hier niet vaak sprake zijn van langer uitval dan een week of twee tot vier.

Neusletsel, wat is dat eigenlijk?

We hebben het hier uiteraard over neusletsel dat is veroorzaakt door een ander die daarvoor ook aansprakelijk is. Die ander moet dan dus de schade vergoeden die het neusletsel tot gevolg heeft. Daarbij kan worden gedacht aan:

 • smartengeld;
 • medische kosten;
 • kosten van huishoudelijke hulp.

Neusletsel heeft meestal ook een cosmetisch aspect, doordat de verwonding aan de buitenkant zit. Een eventueel litteken is dan ontsierend en zal zoveel mogelijk moeten worden weggewerkt. De kosten daarvan door bijvoorbeeld een plastisch chirurgische ingreep, moeten door de veroorzaker of de aansprakelijkheidsverzekeraar daarvan, worden vergoed.

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij neusletsel dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.

  © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks