Bijna half miljoen werknemers loopt letsel op

Bijna een half miljoen werknemers liep in 2012 letsel op bij een arbeidsongeval. Dat is maar liefst 7 procent van alle werknemers. Dat blijkt uit een onderzoek van het CBS dat vandaag verscheen. De meeste arbeidsongevallen vonden plaats in de horeca en bouwnijverheid. Sinds 2005 is het aantal arbeidsongevallen vrij constant gebleven.

Lichamelijk en geestelijk letsel

Van de werknemers met een arbeidsongeval liep bijna 70 procent alleen lichamelijk letsel op, zoals een wond, botbreuk, verstuiking of verbranding. Bij ruim 20 procent ging het uitsluitend om geestelijke schade, zoals psychische schade door bedreiging of agressief gedrag. Bij bijna 10 procent was er zowel lichamelijk letsel als geestelijk letsel.

Arbeidsongeschikt door ongeval

Bijna de helft van de gewonde werknemers was 1 dag arbeidsongeschikt na het ongeval. Bijna een derde verzuimde vier dagen of langer. Mannen zijn vaker betrokken bij een arbeidsongeval met lichamelijk letsel dan vrouwen, terwijl vrouwen juist naar verhouding meer te maken hebben met geestelijke schade. Dit hangt onder meer samen met de sectoren waarin mannen en vrouwen werken. Vrouwen hebben vaker een baan in sectoren waarin relatief veel ongevallen met geestelijk lletsel plaatsvinden, zoals de zorg en het onderwijs. Mannen werken vaker in de bouw, waarin veel meer arbeidsongevallen voorkomen met lichamelijk letsel.

Letselschade door arbeidsongeval

Vaak ontstaat letselschade door een arbeidsongeval. In het berekenen en claimen daarvan, is Ridder Letselschade gespecialiseerd. Dat gebeurt ook nog helemaal gratis voor het slachtoffer. Immers, de aansprakelijke partij betaalt onze rekening. Voor de werknemer betekent dat dus, dat als er een schadevergoeding wordt verstrekt, er geen percentage van wordt ingehouden.

Hebt u een vraag over een arbeidsongeval en wilt u die kosteloos aan een specialist voorleggen? Bel of mail ons dan, daar zijn wij voor. U kunt uw vragen op werkdagen tot 22.00 uur aan ons voorleggen. Bel 036-522 03 42 voor gratis advies.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks