Dienstongeval bij de politie: letselschade goed afgerond!

Na een dienstongeval werd een politieagente een schadevergoeding aangeboden.

Een agente deed enige jaren geleden verplicht mee aan de IBT-training  (Integrale Beroepsvaardigheids Training) van de politie. Er moest geoefend worden in het aanleggen van een armklem om een arrestant onder controle te krijgen. De vrouw kreeg de armklem aangelegd door een fanatieke collega, die zo hard kneep dat er polsletsel ontstond. De vrouw gilde het direct uit van de pijn.

Aansprakelijkheid

Toen de leidinggevende kwam informeren naar wat er was gebeurd en vroeg om het nog een keer voor te doen, kneep de collega weer zo hard, waardoor het nog meer pijn ging doen. Later onderzoek heeft uitgewezen dat er een botkneuzing is ontstaan, met klachten van dystrofie. De vrouw is sindsdien al enkele keren geopereerd en is nog steeds arbeidsongeschikt. Het ongeval is wel aangemerkt als dienstongeval, maar aansprakelijkheid werd niet erkend.

Er ontstond een arbeidsconflict als gevolg van het letsel, omdat de vrouw volgens de korpsleiding wel kon werken in vervangende arbeid (met de radar langs de weg staan), maar dit werd niet geaccepteerd. Ook het UWV vond dat dit geen werk was waarvoor de vrouw geschikt was.

Schadevergoeding

Mr. Ridder heeft namens de vrouw onderhandeld met de verzekeraar van het politiekorps over een schadevergoeding. Aan de ene kant realiseerde haar – voormalig – werkgever zich wel dat er wellicht toch aansprakelijkheid zou kunnen zijn en aan de andere kant zat er ook voor de vrouw een procesrisico in. Kortom, de zaak moest met een minnelijke regeling worden afgerond. De schadevergoeding die de vrouw uiteindelijk aangeboden kreeg, was voor haar reden om de zaak in der minne te regelen.

Keurmerk Letselschade

Ridder Letselschade was in het bezit van het Keurmerk Letselschade. In dat kader worden alle ex-cliënten gevraagd een enquêteformulier in te vullen. Deze vrouw schreef op het enquêteformulier:” Goed geholpen, erg duidelijk, fijne mensen”. Ze gaf het eindcijfer 9 aan de behandeling van haar zaak door mr. Ridder.

Vraag over uw schadevergoeding?

Hebt u ook een vraag over uw dienstongeval en  wilt u een schadevergoeding vorderen? Bel of mail ons gerust, wij hebben de nodige ervaring opgebouwd met het regelen van deze zaken. En het mooiste, het kost u niets! Bereikbaar via het contactformulier of telefonisch: 036-5220342.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks