Dode en gewonden bij meerdere ongevallen

Verkeersongeval Biddinghuizen

Afgelopen woensdag kwamen, vermoedelijk als gevolg van de gladheid door hagel, bij Biddinghuizen één persoon om het leven en meerderen raakten gewond. Het ongeval gebeurde op de Biddingringweg te Biddinghuizen. Een 46-jarige man uit Dronten bestuurde een kleine personenauto die rond 22.00 uur op de Biddingringweg frontaal op een bedrijfsauto botste. In dat voertuig zaten twee mannen en een vrouw uit Dronten. Zij raakten alle drie zwaargewond. De bestuurder van de personenauto, een 46-jarige Drontenaar, kwam om het leven. Volgens de politie hagelde het ten tijde van het ongeval en heeft het slechte weer mogelijk een rol gespeeld. Personeel van een traumahelikopter heeft assistentie verleend bij de hulpverlening.

Bedrijfsongeval Rotterdam

Bij een bedrijfsongeval in het centrum van Rotterdam zijn donderdag zes bouwvakkers (ernstig) gewond geraakt. Vlak achter de Bijenkorf stortte een deel van een in aanbouw zijnd pand in toen er beton werd gestort. Hierdoor vielen de bouwvakkers met vloer en al een aantal etages naar beneden. De gewonden zijn naar een aantal ziekenhuizen vervoerd, momenteel liggen er nog twee van hen op de Intensive Care. De slachtoffers hebben onder meer bot- en bekkenbreuken.

De politie en Arbeidsinspectie stellen een onderzoek in. Voorlopig wordt gedacht aan een fout bij het ondersteunen (onderstempelen) van de in aanbouw zijnde etage, mogelijk door verkeerde of onvoldoende onderstempeling. Het gaat om het project B-Tower achter de Bijenkorf, een appartementencomplex in aanbouw, waaronder ook winkel- en parkeerruimte komen. Het pand had op dat moment drie verdiepingen, waarvan er twee zijn ingestort. Ongeveer tien winkels in de directe omgeving zijn uit voorzorg ontruimd.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks