Geen medische fouten meer

Ridder Letselschade neemt geen nieuwe letselschadedossiers meer in behandeling die te maken hebben met een medische fout. De reden hiervoor is gelegen in het feit, dat er teveel tijd, geld en energie in de zaken moet worden gestoken zonder dat de cliënt of de verzekeraars die (volledig) willen vergoeden. De kosten van medisch advies zijn, vanwege de vaak ingewikkelde problematiek, hoger dan in verkeerszaken. Bedrijfseconomisch is het verlenen van deze vorm van rechtshulp niet langer te verantwoorden.

De meeste ziekenhuizen in Nederland zijn (nog) verzekerd bij twee verzekeraars. Deze verzekeraars staan erom bekend dat men zoveel mogelijk de aansprakelijkheid afwijst en met name de kosten van rechtshulp nooit volledig wenst te vergoeden. Dat betekent dat vrijwel geen enkele zaak met deze verzekeraars zonder slag of stoot kan worden afgerond. Deze extra energie blijft daardoor veelal zonder beloning.

Wij staan hierin niet alleen, veel andere letselschadebureaus nemen evenmin meer medische aansprakelijkheidskwesties in behandeling, of pas nadat de cliënten hoge eigen bijdragen als voorschot hebben aanbetaald. Daar willen wij onze cliënten niet mee belasten en daarom verwijzen wij hen naar letselschadeadvocaten binnen ons netwerk die op basis van een toevoeging aan de slag kunnen. Ook verwijzen wij potentiële cliënten naar rechtsbijstandverzekeraars. Wij adviseren hen dan om contact met ons op te nemen nadat de aansprakelijkheid is erkend.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks