Hoge smartengeld vergoeding ondanks leeftijd

De rechtbank in Midden- Nederland heeft onlangs een interessante uitspraak gedaan in een vordering van een dame van 75 jaar. Zij bracht de kwestie voor de rechter via een deelgeschil. Dat is een verzoekschriftprocedure waarin alleen één onderdeel ter beoordeling aan de rechtbank wordt voorgelegd. Die mogelijkheid bestaat sinds 2012 voor letselschadezaken en overlijdensschaden. Meestal is het niet nodig om de rechter in te schakelen, maar soms kan dat dus heel handig zijn!

Aangereden op de fiets

Het ging hier om een actieve, sportieve, in Duitsland wonende vrouw van 75 jaar, die op fiets werd aangereden en fracturen op van pols, bovenarm, enkel en knie opliep. Zij is een week in een kunstmatige coma gehouden. Volgens de medisch adviseurs is er sprake van blijvende invaliditeit en wel voor 16 tot 21% gehele persoon.

Smartengeld

Voor de benadeelde is het niet meer mogelijk activiteiten en actieve vakanties te ondernemen met haar man en/of (klein)kinderen. Anders dan verzekeraar is de rechtbank van oordeel dat de leeftijd van benadeelde en daarmee de duur van “het lijden” geen significante invloed heeft op de omvang van de smartengeld vergoeding. De rechtbank kent gewicht toe aan het feit dat sprake was van een ernstige normoverschrijding. Ontwikkelingen in het buitenland zijn niet beslissend. De rechtbank betrekt bij de bepaling van het smartengeld de discussie die momenteel gaande is over de vergoedingen voor immateriële schade in die zin dat het een ‘enigszins’ verhogend effect heeft.
Er wordt aan smartengeld een bedrag van € 45.000,00 toegewezen (gevorderd was € 75.000,00).

Advies door Ridder Letselschade

Ridder Letselschade geeft gratis advies aan u over de hoogte van uw smartengeld. Dat kan ook zonder dat wij de zaak verder in behandeling nemen. Bel ons op werkdagen tot 22.00 uur via 036-5220342 of maak een afspraak op een moment dat het u goed uitkomt!

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks