Knieletsel na aanrijding scooter

Vaak treft u hier artikelen aan over dossiers die onlangs werden afgerond. Nu echter een artikel over een zaak die al zeven jaar bij Ridder Letselschade in behandeling is. Toch is de cliënt in kwestie erg tevreden over hoe wij zijn dossier behandelen. Het dossier kon door omstandigheden nog niet eerder worden afgerond.

Knieletsel

In 2006 loopt onze cliënt ernstig knieletsel op bij een ongeval met een scooter. Aan hem wordt geen voorrang verleend door een automobilist. De scooter was echter opgevoerd en reed te hard. De aansprakelijkheid wordt wel erkend door de verzekeraar van de auto, maar er is ook een klein deel eigen schuld. Niet de volledige schade wordt dus vergoed.

De jongen moet een operatie ondergaan aan zijn knie maar hij bemerkt dat zijn kniefunctie in de loop van de jaren steeds slechter wordt. Hem is al voorgehouden dat hij binnen niet al te lange tijd wel een knieprothese zal moeten krijgen.

Arbeidsongeschiktheid

Hij werkte op het moment van het ongeval in de bouwsector. Daar had hij een baan gevonden waarin hij zich helemaal thuisvoelde. Dat zware werk moest hij helaas opgeven wegens arbeidsongeschiktheid. Toen begon een lange zoektocht naar een voor hem passende baan. Hij zocht en vond zelf steeds nieuw werk, erg knap! Na twee keer een jaarcontract in een kledingwinkel verwachtte hij een contract voor onbepaalde tijd, dat was hem ook (min of meer) toegezegd. Het afsluiten van het dossier zou alleen daar nog van afhangen. Echter, hij kreeg geen nieuw contract en stond weer op straat.

Bij het afsluiten van een dossier, moet een slachtoffer wel min of meer zeker zijn van bepaalde uitgangspunten. Bijvoorbeeld dat hij weer een vaste baan heeft gekregen, zoals hij ook had. Of, dat er een voorbehoud wordt toegestaan, zodat hij op de zaak kan en mag terugkomen als zich een bepaalde omstandigheid voordoet. Dat was hier het eindelijk krijgen van een vaste baan. Nu gaat er weer een traject van re-integratie beginnen. Immers, op het moment van het ongeval had hij een vast contract en hij heeft er recht op weer een vast contract te kunnen krijgen.

Tevreden

Ondanks de lange looptijd is de jongen heel tevreden over onze begeleiding. Hij vertelde vorige week nog maar eens hoe fijn hij het vindt dat juist wij zijn zaak in behandeling hebben, omdat wij altijd de tijd hebben om hem te begeleiden en voorschotten voor hem aan te vragen. Daardoor vertrouwt hij, ondanks zijn vervelende letsel en moeilijke financiële situatie, toch op een goede afloop van zijn letseldossier.

Vragen over uw letselschade?

Hebt u vragen over letselschade? Wilt u een second opinion? Dat kan, vrijblijvend en gratis. Wij zijn op werkdagen tot 22.00 uur telefonisch bereikbaar via 036-5220342. U kunt ook hier klikken voor het contactformulier.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks