No cure no pay Witlox Mr Claim afgewezen

No cure no pay Witlox Mr Claim afgewezen

Tjip Ridder

Een vordering van letselschadejurist Witlox is door het gerechtshof Den Haag op 18 november jl. afgewezen. En dat niet voor de eerste keer, er zijn inmiddels aardig wat rechterlijke uitspraken die laten zien dat vorderingen van deze jurist, voorheen advocaat en ook opererend onder de naam Mr. Claim, worden afgewezen.

Schadevergoeding

Wat was – hier kort – gezegd, de casus. Een man liep tijdens een medische behandeling rond 2007, een darmperforatie op. Mr. Claim zou zijn zaak wel eens eventjes regelen en vroeg, mocht dat lukken, een zogenaamde succesfee. Zeg maar, een percentage van de schadevergoeding als het zou lukken een schadevergoeding te realiseren. Het probleem was alleen, dat het hem niet lukte een schadevergoeding te realiseren. Daarop nam de man afscheid van Mr. Claim Witlox. Hij dacht niets verschuldigd te zijn omdat het een no cure no pay afspraak was.

Via de dochter van de man (die oogarts was in hetzelfde ziekenhuis) lukte het kennelijk toch een soort van schadevergoeding betaald te krijgen, ‘achter de rug om’ van Witlox. Ik moet eerlijk zeggen, dat vind ik wel vreemd, maar goed, daar ken ik de details niet van. Hoe dan ook, Witlox kreeg daar lucht van en eiste toen alsnog zijn succesfee en andere kosten van rechtshulp op. Daarmee zou de hele schadevergoeding door hem worden opgeslokt. Dat vonden de kantonrechter en het gerechtshof te gortig, omdat hij niet kon waarmaken dat hij ook maar iets had bijgedragen aan het bereiken van deze regeling. De vordering werd afgewezen en Witlox werd ook veroordeeld tot de vergoeding van de proceskosten.

Naschrift mr. T. Ridder

Ridder Letselschade heeft in het verleden meerdere dossiers overgenomen van slachtoffers die ontevreden waren over Mr. Claim Witlox. Bij doorlezen van de dossiers viel op, dat hij zeker inhoudelijk wel weet waar hij het over heeft, maar dat zijn eigen kosten en extra beloning heel vaak tot problemen en onvrede leiden. Hij hanteerde in die dossiers een overeenkomst en machtiging die extra beloningen voor hem bedongen bij een positief resultaat.

Indien die stukken ondertekend zijn, dan moet iemand echt van goede huize komen om daar niet aan gehouden te zijn. Let daarom op wat u ondertekent! Vraag het anders eerst aan een onafhankelijke instelling als De Letselschaderaad in Den Haag. Daar kan men adviseren over dit soort kwesties.

Keurmerk Letselschade of Gedragscode Behandeling Letselschade

Kijk goed uit voordat u iemand in de arm neemt, teken niet zo maar een overeenkomst, want daar zit u in principe wel aan vast. Kijk of degene een keurmerk heeft van de Stichting Keurmerk Letselschade. Of misschien staat het bureau ingeschreven in het register van de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL) van de Letselschaderaad. Dan weet u zeker dat u niet aan dit soort van constructies, die bij die bureaus niet zijn toegestaan, wordt blootgesteld.

Vragen over no cure no pay of Mr. Claim Witlox?

Vraag het ook gerust aan ons, of stuur ons de stukken toe. Wij willen dat vrijblijvend en zonder kosten (echt zonder kosten) voor u bekijken. Bel ons gerust op 036-5220342 of vul het contactformulier in.

Bekijk ook onze pagina no cure no pay voor meer informatie.

De laatste blogs

Default Image

Waarom keurmerkkantoren lid moeten worden van de NLE

Medio 2023 is Ridder Letselschade weer lid geworden van de branchevereniging Nederlandse Letselschade Experts (NLE). Wij merkten namelijk dat de NLE ondertussen was uitgegroeid tot een volwaardige branchevereniging, die de belangen van de aangesloten leden en daarmee van slachtoffers die letselschade willen claimen, behartigt. Belangrijk is om te vermelden dat de NLE alleen toegankelijk is […]

Tjip Ridder

Lees meer
Default Image

Hoe zit het met de kosten wanneer je letselschade wilt claimen?

Vaak krijgen wij vragen van (mogelijke) cliënten hoe het met de kosten zit die ze moeten betalen voor het claimen van hun letselschade, de zogenaamde buitengerechtelijke kosten. Vaak vraagt men of het op basis van no cure no pay kan. Dat kan dus niet, maar onze oplossing is nog veel voordeliger voor de cliënt. Dat […]

Tjip Ridder

Lees meer
Default Image

Second opinion levert € 140.000,00 op!

In februari 2021 namen wij een dossier over van een rechtsbijstandsverzekeraar, omdat hun verzekerde, een man van toen 26 jaar, ontevreden was over de dossierbehandeling. Hij had begin 2017 een eenzijdig ongeval doorgemaakt en werd sindsdien bijgestaan door de rechtsbijstandsverzekeraar tegen de SVI-verzekeraar. Deze jongeman had tot het moment van de overname slechts € 1.200,00 […]

Tjip Ridder

Lees meer
© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks